Tu jesteś:
4
Składniki
Kruszonka
- 100 gramów masła
- 100 gramów cukru
- 130 gramów mąki, tortowej
Ciasto
- 400 gramów mąki, pszennej
- 240 gramów cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 120 gramów oleju
- 3 jaja
- 380 gramów maślanki
Na wierzch
- 600 gramów śliwek, lub innych owoców
-
6
40min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wszypać mąkę, proszek, cukier, cukier waniliowy i wymieszać 10s/obr
"Obroty wsteczne" 3, przełożyć do innego naczynia.
2. Do"Blokada naczynia miksującego" dodać olej, maślankę , jaja, wymieszać 15 s/obr
"Obroty wsteczne" 4.
3. Ustawić obr"Obroty wsteczne" 3,5. Do naczynia sypać przez otwór mąkę wymieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia- do połączenia się składników.
4. Wylać ciasto na blachę, ułożyć na wierzch owoce. Jest świetne ze śliwkami.
5. Posypać kruszonką - składniki na kruszonkę wsypać do"Blokada naczynia miksującego" i wymieszać 5 s/obr 4,5
6. Piec w rozgrzanym do 170 stopni przez 40 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNiestety wyszedł zakalec.....😕🤔
Niestety wyszedł zakalec.....😕🤔