3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort Profitterol


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów wody
  • szczypta soli
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 150 gramów mąki
  • 4 jaja kurze

Nadzienie - krem TM

  • skòrka cytryny
  • 100 gramów cukru
  • 480 gramów mleka pełnotłustego
  • 2 jaja kurze
  • 40 gramów maizena (skrobia kukurydziana)

Dekoracja

  • czekolada lub polewa wg upodoban
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasta: do Closed lid wode, sòl, maslo: 10min / 100° / obr 2. Dodac make: 30sek / obr 4. Zostawic w Closed lid przez 10min, w tym czasie mieszac na obr 4, przynajmniej 5 razy. Zostawic w Closed lid do ostudzenia. Wlaczyc na obr 4, dodawac po 1 jajku, nastepnie wyrobic : 30-40sek / obr 5. Klasc "kulki" wielkosci orzecha, w odstepach, piec w nagrzanym piekarniku: 180° / ok. 20min.

    Krem: do Closed lid wlozyc skòrke i cukier: 20sek / obr 7. Dodac pozostale skladniki: 7min / 90° / obr 4. Przestudzic.

    Napelniac mini-ptysie kremem, za pomoca szprycy z dlugim dziòbkiem. Ukladac wg upodoban. Dekorowac , jak lubimy.

    Oryginal przewiduje gorzka czekolade. Ja dalam mleczna. Mozna polac biala, dekorowac bita smietana, orzechami, cukierkami, kwiatuszkami...... itd. Krem tez mozna zastapic nutella, czekolada, bita smietana, kremem kakaowym. Oryginal jest z bialym kremem, wszystko polane gorzka czekolada.

    Ja udekorowalam kawalkiem "serka" (ananas) i 2 myszkami, poniewaz na mojego meza mòwia "mysz", ale to juz inna historia.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • DZIEKUJĘ ZA POŻYTECZNE

    Zgłoszony przez Vigosz na grudnia 2, 2012 at 16:57.

    DZIEKUJĘ ZA POŻYTECZNE RADY.

    DAWNIEJ MAJZYNĘ Z NIEMIEC SIE WOZIŁO

    MOZE JESZCZE TAM MAJĄ

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest pycha, szczegòlnie po

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 2, 2012 at 16:06.

    Jest pycha, szczegòlnie po kilku godzinach,jak wszystko przejdzie kremem i czekolada zastygnie. Mozna uszykowac dzien wczesniej. Maizene, z tego co wiem, dziewczyny kupuja przez internet tmrc_emoticons.) Mozna zastapic ewentualnie maka, 50g, wyjdzie bardzo podobne tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo ciekawie się zapowiada

    Zgłoszony przez Vigosz na grudnia 2, 2012 at 14:05.

    Cooking 1

    bardzo ciekawie się zapowiada jak tylko majzynę spotkam to spróbuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze