Składniki
10 kawałek/kawałki/kawałków
ciasto
- 250 g mąki
- 100 g masła
- 2 żółtka
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół opakowania cukru waniliowego
- 2 białka
- pół szklanki cukru
- 2 duże łodygi rabarbaru obranego pokrojonego w plastry
-
6
50min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
Przygotowanie
-
1. Do naczynia miksującego wkładamy mąkę, masło, żółtka, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy 1 min./
/
. Przekładamy ciasto do innego naczynia. Myjemy naczynie.
2. Formę do tarty smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Caisto dzielimy na pół, jedną częścią ciasta wylepiamy dno blaszki. Na nie kładziemy rabarbar.
3. Zakładamy motylka. Ubijamy białka wraz z połową szklanki cukru 1min./obr.4.
4. Wylewamy pianę na rabarbar. Zasypujemy drugą porcją ciasta. Gotowe.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (termoobieg). Pieczemy 40 mniut.
SMACZNEGO!!!
ciasta
Porady
Ciacho można posypać cukrem pudrem, podawać ciepłe z lodami waniliowymi.
Bardzo szybkie i dobre ciasto.
.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper ciasto szybkie i bardzo smaczne
Super ciasto
szybkie i bardzo smaczne
Bardzo dobra.
Bardzo dobra.
osobiście wypróbowane bardzo
osobiście wypróbowane
bardzo dobre i szybkie ciasto.... polecam 
Zapomnialam ocenić
Zapomnialam ocenić
Ciasto szybkie i bardzo
Ciasto szybkie i bardzo dobre. Wlasnie upieklam i degustuję.A sezon rabarbarowy się zaczyna
Witam! To ciasto wychodzi
Witam! To ciasto wychodzi takie kruche. Ja nazwałam je tartą, ale tylko dlatego, że było zrobione w takiej blaszce. Tak na prawdę jest to takie ciasto jak na jabłecznik czy właśnie sernik, ale mojej rodzince bardzo one smakowało. Pozdrawiam!
Niestety ciasto wg przepisu
Niestety ciasto wg przepisu wyszło mi sypkie a nie kruche. Zrobiłam więc takie kruche jakie daje sie pod sernik Rosa plus troszkę cukru wanilionowego, rabarbar natomiast pokroiłam w małe plasterki
Zobaczymy jak wyjdzie bo zaraz wyjmuje
Z przepisu widac, ze
Z przepisu widac, ze smaczne
. I pòki co, to tym sie zadowole, bo nie mam rabarbaru
.
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni