3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta malinowo-jeżynowa z budyniem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

dekoracja

  • 1,5 opakowania galaretki owoce leśne
  • 150 g jeżyn
  • 150 g malin

Budyń

  • 400 g mleka
  • 1 żółtko
  • 5 g cukru waniliowego
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 30 g cukru

Ciasto

  • 40 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 100 g zimnego masła
  • 200 g mąki
5

Przygotowanie

    Ciasto:
  1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1min30s/Closed lid/Dough mode.

    Ciasto zawinąc w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki.

     

  2. Dekoracja
  3. Na wystudzone ciasto rozprowadzić zimny budyń.

    Na budyniu ułożyć maliny i jeżyny.

    Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na godzinę.

    Smacznego !

  4. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.

    Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość 0,5cm i umieścić w natłuszczonej formie do tarty, ponakłuwać widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć, np inną formą lub grochem.

    Piec 15 minut, następnie wyjąć "obciążnik" i dopiec na złoty kolor.

     

  5. Budyń:
  6. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na budyń, podgrzewać 7min/90st/Counter-clockwise operation/obr.3.

    Budyń przełożyć do innego naczynia do ostygnięcia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dobór owoców zależy od sezonu i kreatywności.

Zamiast budyniu waniliowego można zrobić czekoladowy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz