Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
Szybkie i łatwe ciasto z rabarbarem i budyniem waniliowym
Ciasto
- 130 g oleju, może być tez 100g miękkiego masła
- 130 g cukru, Może być Xylitol
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, może być migdałowy
- 1 szczypty soli
- 2 jajka
- 175 g mąki pszennej tortowej, może być inna
- 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
- 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu, ja dałam 12-tke, taka miałam
- 500 g rabarbaru
Polewa
- 500 g mleka
- 1 opakowania budyniu waniliowego, w proszku
- 2 łyżki cukru, może byc Xylitol
- 1 jajko
-
6
55min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Ciasto
1. /
Wszystkie składniki na ciasto dodać do garnka, mieszać 1Min30sek.- obr. 4 .
Przełożyć do lekko wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy do pieczenia.
2.Rabarbar umyć, obrać i pokroić w ca.1-1,5 cm. kawałki,
poukładać na cieście.
3. Nagrzać piekarnik do 175 Stopni, piec ca. 40 Minut
Garnek TM umyć i wytrzeć do sucha,
Polewa
W międzyczasie wszystkie składniki na polewę dodac do garnka .
Budyń gotować: 7Minut- 90Stopni-"Obroty wsteczne" Obr.3
Budyn pozostawic aby lekko wystygł, nastepnie przełożyć na upieczone, lekko ostygnięte ciasto.
Całość pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Wierzch posypalam siekanymi migdałami,..... dla dekoracji położyłam kilka porzeczek. Można wziąć tez coś innego.
Co się ma...
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto można przygotować dzień przed spożyciem, smakuje wspaniale na następny dzień, utrzymuje świeżość przez kilka dni, dobrze jest je trzymać w lodowce,
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz