3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SZYBKIE CIASTO MARCHEWKOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 260 g mąlki
  • 0,24 litra oleju
  • 3 marchewki, starte
  • 250 g cukru
  • 4 jajka cale
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki sody oczy
  • szczypty soli
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. marchewkę obrać, rozdrobnić obroty 5

    Przełożyc do miseczki.

    2. Cukier, olej, jajka utrzeć obroty 6

    3. Dodać mąkę, utrzeć obroty 5

    4. Wsypać resztę składników i starta marchewkę i wymieszać Obroty wsteczne 5.

     

  2. Posmarować blachę iwylać ciasto.

    Pioec w temp 180 stopni / 50 min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Co robię źle. Zawsze wychodzi mi zakalec

    Zgłoszony przez Kati0902 na października 20, 2018 at 19:50.

    Co robię źle. Zawsze wychodzi mi zakalec

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Opis niedopracowany ...

    Zgłoszony przez Majalena na czerwca 4, 2017 at 19:42.

    Opis niedopracowany tmrc_emoticons.(
    Brakuje informacji jak długo ucierać ciasto, czy marchew.. ile sekund.. minut...????????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jakich wymiaroacutew powinna byc blaszka

    Zgłoszony przez Cilka na maja 13, 2017 at 21:42.

    jakich wymiarów powinna byc blaszka?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • brawo Ty za przepis, brawo Ja

    Zgłoszony przez lubieczat na kwietnia 23, 2016 at 21:04.

    brawo Ty za przepis, brawo Ja za upieczone ciasto !!! REWELKA

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre ciasto, ja

    Zgłoszony przez Ucia Pucia na października 13, 2015 at 10:57.

    bardzo dobre ciasto, ja dodałam troszke cynamonu-tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto MEGA pyszne polecam

    Zgłoszony przez paula83t na września 24, 2015 at 13:44.

    Ciasto MEGA pyszne polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzeczywiście nie ma czasu

    Zgłoszony przez ania3330607 na sierpnia 30, 2015 at 15:57.

    Rzeczywiście nie ma czasu przy obrotach. Chociaż można też nha oko poprostu sprawdzać jak to wygląda. W najbliższej przyszłości czuje,że przetestuje Twój przepis, bo ciasto marchewkowe kojaży mi się z jesienią tmrc_emoticons.;)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moje pierwsze ciasto

    Zgłoszony przez Telimenas na lipca 26, 2015 at 22:16.

    moje pierwsze ciasto marchewkowe w życiu ... i co ... i już je kocham . Przepis rewelacyjny . POLECAM !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A można prosić o czasy

    Zgłoszony przez wyborcza27 na maja 26, 2015 at 21:00.

    A można prosić o czasy poszczególnych czynności na podanych obrotach?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze