thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 14
thumbnail image 15
thumbnail image 16
thumbnail image 17
thumbnail image 18
thumbnail image 19
thumbnail image 20
thumbnail image 21
thumbnail image 22
thumbnail image 23
thumbnail image 24
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13 thumbnail image 14 thumbnail image 15 thumbnail image 16 thumbnail image 17 thumbnail image 18 thumbnail image 19 thumbnail image 20 thumbnail image 21 thumbnail image 22 thumbnail image 23 thumbnail image 24
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 17/07/15
zmieniono dnia: 02/10/15

Składniki

Nadzienie

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku( na 500 ml mleka)
  • 5 łyżek cukru
  • 300 ml mleka

Ciasto

  • 250 ml mleka
  • 20 g cukru
  • 500 g mąki
  • 1 paczuszka proszku do pieczenia
  • 1 żółtko
  • 85 g oleju
  • szczypta soli
  • 20 g drożdży świeżych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Nadzienie
  1. Z podanych składników ugotować budyń. Pozostawić do wystygnięcia.

  2. Ciasto
  3. Mleko, drożdże i cukier wkładamy doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 37°/2 min/2obr.

    Dodajemy pozostałe składniki 5 min/Ciasto"Ciasto"

    Z ciasta uformować wałek, podzielić na 10-12 części, każdą część rozwałkować w kształcie prostokąta zrobić 4-5 nacięć (jak na zdjęciu) Nałożyć porcjęnadzienia na część bez nacięć i zwinąć. Posmarować białkiem. Piec 15-20 min w 200°C

Porady

Bułeczki można nadziewać oczywiście też innym nadzieniem. SMACZNEGO.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szybkie bułki drożdżowe z budyniem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: