3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SZYBKI SERNIK - PYSZNY, NIE OPADA!!!


Wydrukuj:
4

Składniki

18 kawałek/kawałki/kawałków

MASA SEROWA

  • 5 kropli aromatu rumowego, ewentualnie
  • 1 skòrka cytryny, otarta, ewentualnie
  • 4 jaja
  • 600 g mleka
  • 100 g oleju słonecznikowego, lub rzepakowego
  • 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
  • 300 g cukru
  • 1000 g sera twarogowego, chudego lub półtłustego
  • 100-150 g rodzynek, ewentualnie

CIASTO

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jaja
  • 130 g masła lub margaryny
  • 130 g cukru
  • 330 g mąki
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. 1. Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni.

    2. Formę (średnica 28-30) wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.

    3. Wszystkie składniki ciasta dodajemy do naczynia i mieszamy 1 min./obrót 5.

    4. Ciasto wykładamy na spód blachy i jej brzegi.

    5. Spód wkładamy na 15 minut do piekarnika.

    6. Do naczynia dodajemy wszyskie składniki masy serowej OPRÓCZ SERA i mieszamy 1 min./obrót 4.

    7. Dodajemy ser i mieszamy 1 min./obrót 4.

    8. Masę przelewamy do wyłożonej ciastem blachy.

    9. Pieczemy 60 minut.

    10. Po 30 minutach obserwujemy ciasto. Jak tylko się zarumieni przykrywamy folią aluminiową, aby się nie przypalił z wierzchu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

1. Ja swój, jak widać na zdjęciu, niedopilnowałam i trochę się spiekł górą.

2. Do masy serowej można dodać rodzynki w punkcie 7 na 20 sekund przed końcem pracy TM


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Do ciasta dodałam 2 łyżki kakao a na wierzchu...

    Zgłoszony przez martek_sz na lipca 25, 2018 at 22:15.

    Do ciasta dodałam 2 łyżki kakao a na wierzchu ułożyłam śliwki posypane mąką (mogą być też maliny albo jagody). Po wystudzeniu wierzch polałam nieregularnie polewą czekoladową. Polecam Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam , mega szybki i bardzo pyszny, wilgotny,...

    Zgłoszony przez MonikaK123 na kwietnia 27, 2018 at 19:39.

    Zrobiłam , mega szybki i bardzo pyszny, wilgotny, delikatny. Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem, tylko ser miałam z wiaderka (president) ale i tak wyszedł super, będzie w ulubionych Smile polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 600ml mleka wydało mi się błędem edycji....

    Zgłoszony przez tomek2005 na grudnia 23, 2017 at 09:51.

    600ml mleka wydało mi się błędem edycji. Dałem 60ml i sernik wyszedł super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam! szybko się robi a

    Zgłoszony przez Prajznerki na października 11, 2016 at 20:15.

    Zrobiłam! szybko się robi a jaki pyszny   tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeden z lepszych serników

    Zgłoszony przez wikaG na lipca 30, 2016 at 14:26.

    Jeden z lepszych serników jaki jadłam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie upiekłam wygląda

    Zgłoszony przez barbara@ na kwietnia 16, 2016 at 10:48.

    właśnie upiekłam Cooking 7 wygląda ipachnie .........mmm.....

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że smakuje i

    Zgłoszony przez MThermo na marca 16, 2016 at 16:19.

    Cieszę się, że smakuje i dziękuję za uwagi odnośnie pieczenia. Dodałam do wykonania wstępne podpiekanie spodu, aby na przyszłość było mniej kłopotów. Rozmiar blachy jest w punkcie 2 i do 28 powinno się zmieścić, a w 30-stkę napewno wejdzie. Opcja z rodzynkami też jest fajna i wpisałam ją do wskazówek. Pozdrawiam. Monika.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny sernik! Pyszny i

    Zgłoszony przez aggu na marca 16, 2016 at 16:04.

    Świetny sernik! Pyszny i delikatny - zasugerowałam się jednym z komentarzy i spód podpieklam 15 min. Nie miałam budyniu- dodałam 50g mąki ziemniaczanej i aromat waniliowy tmrc_emoticons.;) dodałam tez rodzynki. Masa nie zmieściła mi się cała - forma 26 cm tmrc_emoticons.;)

    [[wysiwyg_imageupload:2595:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro zrobię!

    Zgłoszony przez Ewawis na marca 12, 2016 at 21:01.

    Jutro zrobię!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj robiłam w smaku

    Zgłoszony przez elowa na marca 12, 2016 at 16:37.

    Dzisiaj robiłam w smaku dobry  tmrc_emoticons.) Jedno "ale" na fb pisał ktoś, że blacha okrągła 24 cm, u mnie przy 26 była za mała. Także polecam większą. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam, faktycznie jest

    Zgłoszony przez AgaLond na lutego 21, 2016 at 23:46.

    Robiłam, faktycznie jest dobry. Proponuję podpiec spód ciasta ok. 10-15 min. i dopiero wylać ser. Ser jest bardzo rzadki, ale jak widać nie nalezy się przejmować.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze