3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybka tarta gruszkowo-migdałowa :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 200 g masła
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszu do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g Migdałów
  • 170 g mąki tortowej

nadzienie :

  • 4 gruszki
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • garść rodzynek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 50 g płatków migdałowych

kruszonka :

  • 1/3 ciasta
  • 50 g płatków migdałowych
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy migdały i miksujemy czas 10 sek. obr.6. Następnie wsypujemy mąki, proszek, jajko, cukier waniliowy, sól i zimne masło. Wyrabiamy czas 20 sek, obr. 3-4. Pomocna jest kopystka. Nastepnie 2/3 ciasta wykładamy na blaszkę do tatry, wylepiamy również boki tarty. Układamy pokrojone na kawałki gruszki razem ze skórką, sypiemy przyprawę do piernika, cukier, rodzynki i migdały. Pozostałą 1/3 część ciasta mieszamy z płatkami migdałowymi dłońmi i rwiemy na kawałeczki na gruszki.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut.

    Można podawać z lodami, posypaną cukrem pudrem lub lukem - łyżka mleka, sok z połowy cytryny, cukier puder, mieszamy i dodajemy tyle cukru pudru aż zrobi się gęsty lukier.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Tartę można przygotować także z innych sezonowych owoców tmrc_emoticons.-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz