3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szarlotka z aronią


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

owoce

  • 500 g jabłek papierówek
  • 100 g aroni

piana

  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 paczka budyniu

ciasto

  • 500 g mąki
  • 250 g margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 5 żółtek
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. Wymieszać składniki ok 10s obroty 5, następnie zagnieść ciasto 15s Ciasto. podzielić na dwie części i jedną wstawić do zamrażarki.

  2. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ósemki.

  3. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Jedną cześć ciasta rozwałkować i wyłożyć na przygotowaną blaszkę, wysypać jabłka i aronię.

  4. Białka ubić z cukrem i wymieszać z budniem. Tak przygotowaną pianę wlać na jabłka.

  5. Wyjąć ciasto z zamrażarki i zetrzeć nad ciastem na tarce z grubymi oczkami.

  6. Piec w temperaturze 180stopni przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem. Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto smakuje najlepiej gdy stosujemy świeże owoce.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy