Składniki
24 porcja/porcje/porcji
Ciasto:1.75 szkl.mąki,15dkg margaryny, 2 żółtka, 1/2szkl.cukru pudru, nadzienie: 1kg jabłek,7łyzek cukru, 5 dkg rodzynek, 1 cukier waniliowy, skórka z 1/2 cytryny,7dkg posiekany migdałów, krem:1,75szkl.mleka, 1/2 szkła.cukru, 5 łyżek mąki, 15dkg masła,
- 5 łyżek mąki
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Ciasto rozwałkować na grubość 1cm,przełożyć do formy 40/25,nakluć widelcem po czym upiec 20min/200'C.
Do naczynia włożyć pokrojone jabłka,rozdrobniony 4s/obr.4,włożyć motylek dodać pozostałe składniki i dusić 8min/80'C /obr2,przełożyć do innego naczynia,
Składniki kremu podgrzać zostawiając troszkę mleka do wymieszane z mąką 6min/90'C /obr.3,dodać mąkę z mlekiem i motylek i wymieszać 2min/obr.3.
Na podpieczony spód wyłożyć jabłka a na nie krem i posypać migdałami,szarlotkę wstawić do piekarnika 200'C. I piec 20-30 min aż powierzchnia ciasta się zrumieni.Podawać na gorąco z kulką lodów waniliowy lub bez lodów. Smacznego
Piekarnik rozgrzać do temp.200'C. Mąkę, cukier,margarynę,żółtka wymieszać(cukier zrobić wg przepisu z książki głównej), 45s/obr.5,ciasto włożyć na 1godz. do lodówki.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz