3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

szarlotka na ciepło


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Ciasto:1.75 szkl.mąki,15dkg margaryny, 2 żółtka, 1/2szkl.cukru pudru, nadzienie: 1kg jabłek,7łyzek cukru, 5 dkg rodzynek, 1 cukier waniliowy, skórka z 1/2 cytryny,7dkg posiekany migdałów, krem:1,75szkl.mleka, 1/2 szkła.cukru, 5 łyżek mąki, 15dkg masła,

  • 5 łyżek mąki
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Piekarnik rozgrzać do temp.200'C. Mąkę, cukier,margarynę,żółtka wymieszać(cukier zrobić wg przepisu z książki głównej), 45s/obr.5,ciasto włożyć na 1godz. do lodówki.
  1. Ciasto rozwałkować  na grubość 1cm,przełożyć do formy 40/25,nakluć widelcem po czym upiec 20min/200'C.


    Do naczynia włożyć pokrojone jabłka,rozdrobniony 4s/obr.4,włożyć motylek dodać pozostałe składniki i dusić 8min/80'C /obr2,przełożyć do innego naczynia,


    Składniki kremu podgrzać zostawiając troszkę mleka do wymieszane z mąką 6min/90'C /obr.3,dodać mąkę z mlekiem i motylek i wymieszać 2min/obr.3.


    Na podpieczony spód wyłożyć  jabłka a na nie krem i posypać migdałami,szarlotkę wstawić do piekarnika 200'C. I piec 20-30 min aż powierzchnia ciasta się zrumieni.Podawać na gorąco z kulką  lodów waniliowy lub bez lodów. Smacznego

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy