3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Słodkie bułeczki :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 250 ml mleka
  • 300 g mak, i pszennej
  • 200 g maki orkiszowej (może być również razowa lub pełnoziarnista)
  • 50 g drożdży
  • 70 g masła
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 1 całe jajko + dwa żółtka
  • 2 łyżki brązowego cukru, + 1 łyżeczka cynamonu
  • marmolada różana lub wieloowocowa
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Mleko podgrzewamy w TM 37 stopni przez 2 minuty. Potem dodajemy mąki, jajko i żółtka, pokruszone drożdze, kawałki masła, cukier waniliowy, sól. Wyraboamy przez 4 minuty pozycja Interwał.

    Przekładamy do miski i pozostawiamy do wyrośnięcia na pół godziny.

    Formujemy owalne kulki i spłaszczamy na placek, na środek nakładamy łyżeczke marmolady i zamykamy, formujemy bułeczki. Układamy na blaszce. Kazdą bułeczkę smarujemy roztrzepanym białkiem, które nam zostało i posypujemy cukrem brązowym wymieszanym z cynamonem.

    Zostawiamy na chwilke do wyrośnięcia, w tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni i pieczemy bułeczki 25 minut.

    Bułeczki można także zrobić z owocami lub z budyniem.

    Smacznego.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy