3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

słodki akordeon


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

słodki akordeon

  • 750 g mąka, typ 550
  • 400 g woda, letnia
  • 40 g drożdże
  • 1 łyżeczek soli
  • 2-4 łyżeczek cukru
  • 5 łyżek oleju

masa

  • 150 g masło, miękkie
  • 150 g cukier brązowy
  • 50 g wiórki kokosowe
  • 2 łyżeczki cynamon, mielony
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Dać mąkę pszenną, wodę, drożdże, sól, cukier i olej do Blokada naczynia miksującego 3 min/ Ciastociasto odłożyć do innego naczynia i odstawić na 30` do wyrośnięcia
    masa:
    wszystkie składniki włożyć doBlokada naczynia miksującego
    15 sek/ obr 5
    ciasto rozwałkować na dość spory prostokąt , posmarować słodką masa pokroić w pasy o szerokości max 5 cm, pasy składać jak akordeon i wkładać do formy wcześniej natłuszczonej, włączyć piekarnik na180°, formę z harmonijkami odstawić na 30 °, piec 30 '

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy