3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SIAŁA BABA MAK ......


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

babę makową

  • 4 białka
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 4 żółtka
  • 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM lub zwykłego
  • 140 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g maku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    baby
  1.  

    1. Zakładamy motylek, wlewamy białka do naczynia i ubijamy 2 min./obr.4. Zdejmujemy motylek. Przekładamy ubite białka do innego naczynia.

    2. Do naczynia miksującego wkładamy miękkie masło i cukier i ubijamy 45 sek./obr.4.

    3. Dodajemy żółtka i ubijamy 1min./obr.4.

    4. Dodajemy cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, mak i ubijamy 30 sek./obr.4.

    5. Na koniec dodajemy białka i mieszamy 15 sek./obr.4.

    6. Ciasto wylewamy do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą keksówki i pieczemy 50 min. w 190 stopniach.

    SMACZNEGO!!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jest to przepis z zeszytu mojej mamy. Ulubione ciasto mojego taty tmrc_emoticons.-)

Proste w wykonaniu i przepyszne.

POLECAM!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dzięki za przepis na ciasto

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 13, 2012 at 15:26.

    Dzięki za przepis na ciasto bez mąki ja osobiście uwielbiam sam mak pieczony a tu mam właśnie coś takiego tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przypomnienie  i

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 13, 2012 at 11:44.

    Dziękuję za przypomnienie  tmrc_emoticons.) i za przepis przerobiony na TM tmrc_emoticons.) Znam smak tej babki ,bo ją często piekłam moim dziecim jak byly małe,Polecam tmrc_emoticons.D Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze