3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z budyniem


Wydrukuj:
4

Składniki

20 osoba/osoby

Ciasto

  • 400 gramów mąki pszennej tortowej
  • 120 gramów cukru
  • 225 gramów margaryny
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia

Ser

  • 1000 gramów sera
  • 150 gramów masło, niesolone
  • 320 gramów cukru
  • 7 jajek
  • 1 budyń śmietankowy, w proszku, moze byc waniliowy
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypty soli
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Nagrzac piekarnik do 180°C.
    2. Do naczynia miksujacego wlozyc wszystkie skladniki i mieszac 2 min/Closed lid/Dough mode.
    3. Wyjac ciasto na opruszona maka stolnice i rozwalakowac ciasto na prostokat. Wlozyc do formy wylozonej papierem do pieczenia. (ja uzylam formy 25*30).
    4.Ciasto ponakłuwać widelcem i podpiec w piekarniku ok. 10 min.
  2. Masa serowa
  3. 1. Rozbic jajka, oddzielic bialka od zoltek.
    2. Zalozyc motylek. Do naczynia miksujacego wlozyc bialka i szczypte soli. Ubic 4min/obr 4. Natepnie dodac cukier i ubijac jeszcze 3min/obr 3-4.
    3.Mase bialkawa przelozyc do innego naczynia.
    4. Umyc i osuszyc naczynie miksujace.
    5. Do naczynia miksujacego wlozyc ser i maslo z zoltkami, wymieszac 30sek/obr 6.
    6. Dodac proszek do pieczenia i budyn, wymieszac 1min/obr 6.
    7. Na koniec do masy serowej dodac ubite bialka i wymieszac 1 min/ obr 3.
    8. Mase wylozyc na ciasto i piec 1 godz.
    9. Pozostawic w formie na kilka godzin do ostygniecia.
    10. Enjoy! tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

1.Upieczone i ostygniete ciasto mozna polac roztopiana czekolada lub posypac cukrem pudrem.
2. Najlepiej smakuje na drugi dzien z pyszna kawusia tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz