3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z brzoskwiniami i kakao


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Sernik z brzoskwiniami i kakao

  • 1 puszki brzoskwinie w syropie
  • 450 g masła
  • 350 g cukru
  • 40 g kakao
  • 1 szczypty soli
  • 4 jajka
  • 500 g sera w wiaderku
  • 2 łyżeczki Cointreau
  • 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru
  • 1 skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 400 g mąki tortowej
  • 2 czubate łyżeczki esencji waniliowej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Brzoskwinie
  1. Brzoskwinie dobrze odsączyć i pokroić w 1,5 cm kostkę.
  2. Ciasto czekoladowe
  3. Ciasto czekoladowe:
    mąkę, 150 g cukru, 1 łyżeczkę esencji waniliowej, proszek do pieczenia, kakao, sól, 1 jajko i 250 g pokrojonego masła włożyć do naczynia. 30 sek.[img title=""]https://www.przepisownia.pl/bundles/tmrcfront/images/tinymce_icons/locked.png[/img] obr. 6.

    Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3.

    Nasmarowaną masłem tortownicę o średnicy ok 26 cm wykleić większą częścią ciasta- spód i boki.

    Resztę zostawić do pokruszenia na wierzch ciasta.

    Umyć naczynie miksujące.
  4. Masa serowa
  5. Do czystego naczynia miksującego wkładamy:

    200 g masła pokrojonego, 200 g cukru, 1 łyżeczkę esencji waniliowej, budyń w proszku, ser, Cointreau, skórkę z pomarańczy, 3 jajka. Mieszamy 40 sek.Blokada naczynia miksującego obr. 5

    Następnie do masy wrzucamy pokrojone brzoskwinie i mieszamy delikatnie kopystką.

    Masę wykładamy na wyklejoną ciastem tortownicę i posypujemy szczelnie pozostałym ciastem.
  6. Pieczenie
  7. Ciasto piec 70 minut w temperaturze 180 st. C góra- dół

    Można wydłużyć o 10- 15 min wg uznania.

    Zostawić na 10 minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

    Poczekać, aż całkowicie wystygnie- lepszy na drugi dzień.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy