thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
2h 15min
Czas całkowity
3h 55min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

spód

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 120 g mąki pszennej tortowej
  • 50 g cukru trzcinowego lub ksylitol
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

masa serowa

  • 400 g pulpy mango z puszki
  • 700 g serka twarogowego Delfiko, bo tłusty
  • 70 g miodu
  • 3 jajka
  • 70 g pulpy z marakui

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    spód
  1. 1. Nastawić piekarnik na 160 stopni. Formę/tortownicę, u mnie od tarty, wyłożyć papierem pergaminowym

    2. Czekoladę rozdrobnić 7 sek/ obr.7.
    Dodaj masło i ustaw 4min/50 stopni/obr.3. Przelej do miski i umyj i osusz naczynie

    3. Załóż motylek i wrzuć 2 jajka i 50 g cukru trzcinowego 4min/37 stopni/obr.4

    4. Dodaj 120 g mąki i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia i masę czekoladową i 2min/obr.3

    5. Wylej masę na formę i piecz 25 min w 160 st. Następnie wyciągnij z piekarnika. Umyj naczynie
  2. masa serowa
  3. 1. Wrzuć pulpę mango do naczynia. Dodaj 700 g serka twarogowego , 70 g miodu, 3 jajka i nastaw 40sek/obr. 6 W razie potrzeby wymieszaj kopystką

    2. Wylej masę na upieczony spód i następnie polej pulpą z marakuji, delikatnie by nie naruszyć struktury masy serowej

    3. Piec 20 min 180 stopni i później zmniejszyć na 120 stopni i piec 80 min. Zostawić do ostudzenia. Podawać schłodzony z lodówki

    Smaczego

Porady

do masy serowej można dodać 1 opakowanie mascarpone 250 g

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik mango z marakują

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: