Tu jesteś:
4
Składniki
spód
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła
- 2 jajka
- 120 g mąki pszennej tortowej
- 50 g cukru trzcinowego lub ksylitol
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
masa serowa
- 400 g pulpy mango z puszki
- 700 g serka twarogowego Delfiko, bo tłusty
- 70 g miodu
- 3 jajka
- 70 g pulpy z marakui
-
6
3h 55min
Czas całkowity 2h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- 1. Nastawić piekarnik na 160 stopni. Formę/tortownicę, u mnie od tarty, wyłożyć papierem pergaminowym
2. Czekoladę rozdrobnić 7 sek/ obr.7.
Dodaj masło i ustaw 4min/50 stopni/obr.3. Przelej do miski i umyj i osusz naczynie
3. Załóż motylek i wrzuć 2 jajka i 50 g cukru trzcinowego 4min/37 stopni/obr.4
4. Dodaj 120 g mąki i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia i masę czekoladową i 2min/obr.3
5. Wylej masę na formę i piecz 25 min w 160 st. Następnie wyciągnij z piekarnika. Umyj naczynie - 1. Wrzuć pulpę mango do naczynia. Dodaj 700 g serka twarogowego , 70 g miodu, 3 jajka i nastaw 40sek/obr. 6 W razie potrzeby wymieszaj kopystką
2. Wylej masę na upieczony spód i następnie polej pulpą z marakuji, delikatnie by nie naruszyć struktury masy serowej
3. Piec 20 min 180 stopni i później zmniejszyć na 120 stopni i piec 80 min. Zostawić do ostudzenia. Podawać schłodzony z lodówki
Smaczego
spód
masa serowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
do masy serowej można dodać 1 opakowanie mascarpone 250 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz