Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka kurze
- aromat waniliowy
- 35 gramów wody
- 200 gramów margaryny lub masła
- 25 gramów kakao bez cukru
- 180 gramów mąki
- 300 gramów cukru
Masa serowa
- 10 gramów budyniu smietankowego w proszku
- 70 gramów margaryny lub masła
- proszek do pieczenia - odrobina, na czubek lyzeczki
- 30 gramów kaszy manny, blyskawicznej
- 1000 gramów twarogu pòltlustego
- 4 jajka kurze
- 210 gramów cukru
Dodatki
- czekolada gorzka, starta, badz inna, wg gustu ( mozna zastapic polewa czekoladowa + wiòrki kokosowe)
- 2 mandarynki, slodkie ( dalam swieze)
-
6
13h 0min
Czas całkowity 12h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc maslo, cukier, wode: 5min / 50° / obr 1. Dodac 4 zòltka ( wczesniej oddzielone): 40sek / obr 3-4. Dodac make, aromat, proszek: 40-50sek / obr 5. Odlac polowe masy do miseczki, do pozostalej dodac kakao: 30sek / obr 5. W czystym i suchym naczyniu ubic na sztywno bialka. Podzielic je na polowe i wymieszac delikatnie, osobno, z dwiema ròznymi masami. Spòd tortownicy wylozyc papierem, boki lekko natluscic. Wylozyc jasna mase, na to ciemna i lekko przemieszac.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku: 180° / 60-80min ( moje sie pieklo 70min ).
W miedzyczasie rozdrobnic czekolade, prawie na "pyl". Upieczone ciasto wyjac z piekarnika, chojnie posypac tarta czekolada, jeszcze gorace. Mozna tez zrobic polewe czekoladowa w zastepstwie, polac nia lekko przestudzone ciasto, chwilke odczekac i posypac wiòrkami kokosowymi.
Ciasto
Masa serowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ciasto po upieczeniu nalezy zostawic do calkowitego ostygniecia, nastepnie wlozyc na przynajmniej 2h do lodòwki. Przechowywac w lodòwce
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpysznosci
pysznosci
Marzenko dzięki za przepis
Marzenko dzięki za przepis Jak dla mnie ciut za słodki .Następnym razem mniej cukru
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
a mówią że to kobiety lubią
a mówią że to kobiety lubią słodkości wychodzi ze jednak faceci mają większe zachciewajki
pozdrawiam
Dziekuje Aga za komentarz
Dziekuje Aga za komentarz Po prostu wylecialo mi z glowy, by podac wskazòwke, jak ubic bialka, sorki Nastepnym razem podam Ubijam automatycznie, wiec kompletnie wylecialo mi z glowy. Masz racje Cukru dalam mniej, niz powinno byc, bo tym razem chcialam ciut "chudsze " ciasto, zeby zjesc wiecej i nie miec wyrzutòw sumienia. Maz zauwazyl , jak widze Slodkiego masz meza Mòj tez uwielbia slodkosci. Tym razem nic nie marudzil, bo mialam dwa ciasta - sernik i ciasto z kremem, wiec rozwiazal problem. Sernika zjadl mniej, pochwalil, owszem, ale rzucil sie dokladnie na tamto z kremem i zaspokoil zachcianki Pozdrawiam Cie serdecznie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
jestem już "po" I jako
jestem już "po" I jako naprawdę początkująca moge powiedzieć czego brakuje :
Na pewno brakuje mi w przepisie wskazówki jak ubic białka. Musiałam szukać w książce jak to sie robi
Ja robiłam na tortownicy 24 cm- bo wcześniej nie było podane i faktycznie trzeba wiekszą
Mogę powiedzieć że sernik jest bardzo dobry - aczkolwiek dla mojego męża za mało słodki. Ale on to hiszpana i napoleona w całości zjada więc jego głos nie jest obiektywny
Polecam bo wypróbowałm i dla reszty którzy nie próbowali życzę smacznego
28-30 cm. Pozdrawiam
28-30 cm. Pozdrawiam serdecznie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
mam pytanie, jaka jest
mam pytanie, jaka jest średnica tortownicy? 24 cm?
Polecam Elu, jest bardzo
Polecam Elu, jest bardzo smaczny Stary przepis przewiduje wiecej masla, ja zmniejszylam troche. Jesli chcesz zwiekszyc ilosc, badz zmienic owoce.... Smacznego
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
No Kochana, teraz zrobiłaś mi
No Kochana, teraz zrobiłaś mi takiego smaka na sernik, że na weekedn muszę go zrobić Obiecałam rodzince ciasto ze śliwkami ale nie wytrzymam... Chyba zrobię oba i zaproszę sąsiadów
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Dzieki kochane :love:
Dzieki kochane Mam nadzieje, ze taki troche "chudszy", po mojemu, bedzie smakowal
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko, sernik w piekarniku
Veroniko, sernik w piekarniku Jak pachnie. cudownie,mniam Pozdrawiam
:DMój ulubiony sernik jeszcze
Mój ulubiony sernik jeszcze jak nie miałam mixia.Dzięki jak go wypróbuję po Twojemu Marzenko dam znać
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Do wypròbowania Ilonko, na
Do wypròbowania Ilonko, na 100%
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
no to do wypróbowania sernik
no to do wypróbowania sernik Isaura
Dziekuje dziewczynki
Dziekuje dziewczynki I ja robilam kiedys, kiedys, bez Termosia jeszcze. Przegladajac przepisy ktòregos dnia, trafilam na serniczek Upatrzylam sobie ten i drugi, na kruchym spodzie, przepis, ktòry dostalam kiedys od mojej bratowej. Wybralam ten, a za niedlugo zrobie i ten drugi, tez smaczny Przepisy na Isaure sa na Przepisowni, widzialam, postanowilam podac jednak i wersje "po mojemu", choc ròznica jest w zasadzie niewielka. Ktòrego by nie wybral, wszystkie sa pyszne
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
PYCHOTA ! ! ! Polecam i
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="" width="19" height="20"> PYCHOTA ! ! ! " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="" width="19" height="20"> Polecam i POZDRAWIAM oczywiście " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
Pamietam jakmoja Babcia
Pamietam jakmoja Babcia robila to ciasto i wszystkim bardzo smakowalo. Dziekuje za przepis. Dodaje do wyprobowania - na wekend Buziaki
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Verciu, Twoje wszystkie
Verciu, Twoje wszystkie przepisy są na 6+ Buziaczki