3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik Isaura po mojemu


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka kurze
  • aromat waniliowy
  • 35 gramów wody
  • 200 gramów margaryny lub masła
  • 25 gramów kakao bez cukru
  • 180 gramów mąki
  • 300 gramów cukru

Masa serowa

  • 10 gramów budyniu smietankowego w proszku
  • 70 gramów margaryny lub masła
  • proszek do pieczenia - odrobina, na czubek lyzeczki
  • 30 gramów kaszy manny, blyskawicznej
  • 1000 gramów twarogu pòltlustego
  • 4 jajka kurze
  • 210 gramów cukru

Dodatki

  • czekolada gorzka, starta, badz inna, wg gustu ( mozna zastapic polewa czekoladowa + wiòrki kokosowe)
  • 2 mandarynki, slodkie ( dalam swieze)
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc maslo, cukier, wode: 5min / 50° / obr 1. Dodac 4 zòltka ( wczesniej oddzielone): 40sek / obr 3-4. Dodac make, aromat, proszek: 40-50sek / obr 5. Odlac polowe masy do miseczki, do pozostalej dodac kakao: 30sek / obr 5. W czystym i suchym naczyniu ubic na sztywno bialka. Podzielic je na polowe i wymieszac delikatnie, osobno, z dwiema ròznymi masami. Spòd tortownicy wylozyc papierem, boki lekko natluscic. Wylozyc jasna mase, na to ciemna i lekko przemieszac.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Masa serowa
  4. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc lekko pokruszony ser i pozostale skladniki: 2,5min / obr 5-6. Mase wylozyc na ciasto. Mandarynki obrac, podzielic na czastki, lekko wcisnac w mase serowa.

  5. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku: 180° / 60-80min ( moje sie pieklo 70min ).

    W miedzyczasie rozdrobnic czekolade, prawie na "pyl". Upieczone ciasto wyjac z piekarnika, chojnie posypac tarta czekolada, jeszcze gorace. Mozna tez zrobic polewe czekoladowa w zastepstwie, polac nia lekko przestudzone ciasto, chwilke odczekac i posypac wiòrkami kokosowymi.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto po upieczeniu nalezy zostawic do calkowitego ostygniecia, nastepnie wlozyc na przynajmniej 2h do lodòwki. Przechowywac w lodòwce


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pysznosci

    Zgłoszony przez wiolaola23 na marca 4, 2015 at 22:45.

    pysznosci Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko dzięki za przepis

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 26, 2014 at 05:44.

    tmrc_emoticons.p Marzenko dzięki za przepis Jak dla mnie ciut za słodki .Następnym razem mniej cukru Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a mówią że to kobiety lubią

    Zgłoszony przez Aga-Kraków na listopada 16, 2013 at 20:21.

    a mówią że to kobiety lubią słodkości tmrc_emoticons.) wychodzi ze jednak  faceci mają większe zachciewajki  Big Smile

    pozdrawiam tmrc_emoticons.)

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Aga  za komentarz

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 16, 2013 at 18:55.

    Dziekuje Aga  za komentarz Big Smile Big Smile  Po prostu wylecialo mi z glowy, by podac wskazòwke, jak ubic bialka, sorki Big Smile  Nastepnym razem podam Big Smile Big Smile  Ubijam automatycznie, wiec kompletnie wylecialo mi z glowy. Masz racje tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)   Cukru dalam mniej, niz powinno byc, bo tym razem chcialam ciut "chudsze " ciasto, zeby zjesc wiecej i nie miec wyrzutòw sumienia. Maz zauwazyl , jak widze tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Slodkiego masz meza Big Smile Big Smile Big Smile  Mòj tez uwielbia slodkosci. Tym razem nic nie marudzil, bo mialam dwa ciasta - sernik i ciasto z kremem, wiec rozwiazal problem. Sernika zjadl mniej, pochwalil, owszem, ale rzucil sie dokladnie na tamto z kremem i zaspokoil zachcianki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Pozdrawiam Cie serdecznie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jestem już "po" I jako

    Zgłoszony przez Aga-Kraków na listopada 14, 2013 at 21:19.

    jestem już "po" tmrc_emoticons.) I jako naprawdę początkująca moge powiedzieć czego brakuje : 

    Na pewno brakuje mi w przepisie wskazówki jak ubic białka. Musiałam szukać w książce jak to sie robi tmrc_emoticons.;) 

    Ja robiłam na tortownicy 24 cm- bo wcześniej nie było podane i faktycznie trzeba wiekszą tmrc_emoticons.) 

    Mogę powiedzieć że sernik jest bardzo dobry - aczkolwiek dla mojego męża za mało słodki. Ale on to hiszpana i napoleona w całości zjada więc jego głos nie jest obiektywny  Big Smile

    Polecam bo wypróbowałm i dla reszty którzy nie próbowali życzę smacznego tmrc_emoticons.) 

     

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 28-30 cm. Pozdrawiam

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 14, 2013 at 21:09.

    28-30 cm. Pozdrawiam serdecznie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mam pytanie, jaka jest

    Zgłoszony przez Aga-Kraków na listopada 9, 2013 at 18:39.

    mam pytanie, jaka jest średnica tortownicy? 24 cm? 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam Elu, jest bardzo

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 24, 2013 at 14:09.

    Polecam Elu, jest bardzo smaczny Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Stary przepis przewiduje wiecej masla, ja zmniejszylam troche. Jesli chcesz zwiekszyc ilosc, badz zmienic owoce.... Smacznego Love Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No Kochana, teraz zrobiłaś mi

    Zgłoszony przez ElaK na października 23, 2013 at 23:21.

    No Kochana, teraz zrobiłaś mi takiego smaka na sernik, że na weekedn muszę go zrobić  tmrc_emoticons.D  Obiecałam rodzince ciasto ze śliwkami ale nie wytrzymam... Chyba zrobię oba i zaproszę sąsiadów  tmrc_emoticons.;)   Love  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki kochane :love:

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 23, 2013 at 21:59.

    Dzieki kochane Love Love Love  Mam nadzieje, ze taki troche "chudszy", po mojemu, bedzie smakowal Big Smile Love Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, sernik w piekarniku

    Zgłoszony przez smoczek na października 22, 2013 at 21:08.

    Veroniko, sernik w piekarniku tmrc_emoticons.) Jak  pachnie.  cudownie,mniam tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DMój ulubiony sernik jeszcze

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 22, 2013 at 04:32.

    tmrc_emoticons.DMój ulubiony sernik jeszcze jak nie miałam mixia.Dzięki jak go wypróbuję po Twojemu Marzenko dam znać

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypròbowania Ilonko, na

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 21, 2013 at 21:10.

    Do wypròbowania Ilonko, na 100% Big Smile Love Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • no to do wypróbowania sernik

    Zgłoszony przez ilonaw na października 21, 2013 at 19:55.

    no to do wypróbowania sernik Isaura Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje dziewczynki

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 21, 2013 at 19:28.

    Dziekuje dziewczynki Big Smile Big Smile Love Love  I ja robilam kiedys, kiedys, bez Termosia jeszcze. Przegladajac przepisy ktòregos dnia, trafilam na serniczek tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Upatrzylam sobie ten i drugi, na kruchym spodzie, przepis, ktòry dostalam kiedys od mojej bratowej. Wybralam ten, a za niedlugo zrobie i ten drugi, tez smaczny tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Przepisy na Isaure sa na Przepisowni, widzialam, postanowilam podac jednak i wersje "po mojemu", choc ròznica jest w zasadzie niewielka. Ktòrego by nie wybral, wszystkie sa pyszne tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •    PYCHOTA ! ! !  Polecam i

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 21, 2013 at 13:34.

     tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.-p Tongue" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="tmrc_emoticons.p" width="19" height="20">  PYCHOTA ! ! ! tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.-p Tongue" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="tmrc_emoticons.p" width="19" height="20"> Polecam i POZDRAWIAM oczywiście tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pamietam jakmoja Babcia

    Zgłoszony przez magi1 na października 21, 2013 at 10:56.

    Pamietam jakmoja Babcia robila to ciasto i wszystkim bardzo smakowalo.  Dziekuje za przepis. Dodaje do wyprobowania - na wekend  tmrc_emoticons.D Buziaki tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu, Twoje wszystkie

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 20, 2013 at 19:26.

    Love Verciu, Twoje wszystkie przepisy są na 6+ tmrc_emoticons.D Big Smile Love Buziaczki Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze