3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SERNIK CZARNO-BIAŁY Z BRZOSKWINIAMI


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

kruche ciasto

  • 600 g mąki
  • 200 g cukru
  • 3/4 opakowania proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 250 g masła
  • 2 żółtka
  • 1 białko jajek
  • 5 łyżek mleka
  • 2 łyżki kakao

masę serowo-brzoskwiniową

  • 500 g twarogu tłustego
  • 70 g cukru pudru
  • budyń waniliowy (proszek)
  • 5 łyżek mleka
  • 1 jajo kurze
  • duża puszka brzoskwiń
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Sernika biało-czarnego z brzoskwiniami
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki oprócz kakao. Mieszamy przy pomocy kopsytki 2min.30 sek./Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    2. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao i mieszamy 30 sek./Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    3. Obie części ciasta zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 45 minut.

    4.Myjemy naczynie miksujące. Przygotowujemy masę serową:  do naczynia wkładamy twaróg, cukier puder, budyń wymieszany z mlekiem oraz jajo. Mieszamy 1min. 30 sek./obr.4.

    5. Odsączamy brzoskwinie z puszki.

    6. Na wysmarowanej masłem i posypanej bułką blaszce kładziemy ciemne ciasto. Ja ścierałam je na tarce i przygniotłam ręką. Na to kładziemy masę serową. Na to brzoskwinie. Na koniec przykrywamy jasnym ciastem. Pieczemy ok. 1 godz. w 170 stopniach. w zależności od piekarnika.

    SMACZNEGO!!!!

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można posypać cukrem pudrem i udekorować listkiem świeżej mięty.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam wczoraj ten serniczek, ale średnio...

    Zgłoszony przez kowaleczka na listopada 20, 2016 at 14:18.

    Zrobiłam wczoraj ten serniczek, ale średnio wyszedł. Po pierwsze jest za słodki, ale to akurat kwestia gustu, po drugie masy serowej jest za mało w proporcji do ciasta. Masa ledwie przykryła cieniutką warstwą ciasto, a gdy się je rozkroi to jest dużo ciasta, ledwie serka i trochę brzoskwin. Robiłam wszystko wg przepisu, więc jeśli ktoś też będzie go robił to polecam zrobić więcej masy serowej.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam ciasto rewelacja

    Zgłoszony przez gosiaczek180163 na grudnia 22, 2014 at 01:13.

    Witam ciasto rewelacja polecam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też czasami robię takie

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 14, 2012 at 18:08.

    Ja też czasami robię takie ciacho właśnie z brzoskwiniami tmrc_emoticons.D jest pyszne tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo zblizone do tego,

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 12, 2012 at 23:36.

    Bardzo zblizone do tego, ktòre i ja czasem robietmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Pychatmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze