Składniki
24 porcja/porcje/porcji
kruche ciasto
- 600 g mąki
- 200 g cukru
- 3/4 opakowania proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- 250 g masła
- 2 żółtka
- 1 białko jajek
- 5 łyżek mleka
- 2 łyżki kakao
masę serowo-brzoskwiniową
- 500 g twarogu tłustego
- 70 g cukru pudru
- budyń waniliowy (proszek)
- 5 łyżek mleka
- 1 jajo kurze
- duża puszka brzoskwiń
-
6
2h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki oprócz kakao. Mieszamy przy pomocy kopsytki 2min.30 sek./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
2. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao i mieszamy 30 sek./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
3. Obie części ciasta zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 45 minut.
4.Myjemy naczynie miksujące. Przygotowujemy masę serową: do naczynia wkładamy twaróg, cukier puder, budyń wymieszany z mlekiem oraz jajo. Mieszamy 1min. 30 sek./obr.4.
5. Odsączamy brzoskwinie z puszki.
6. Na wysmarowanej masłem i posypanej bułką blaszce kładziemy ciemne ciasto. Ja ścierałam je na tarce i przygniotłam ręką. Na to kładziemy masę serową. Na to brzoskwinie. Na koniec przykrywamy jasnym ciastem. Pieczemy ok. 1 godz. w 170 stopniach. w zależności od piekarnika.
SMACZNEGO!!!!
Sernika biało-czarnego z brzoskwiniami
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można posypać cukrem pudrem i udekorować listkiem świeżej mięty.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam wczoraj ten serniczek, ale średnio...
Zrobiłam wczoraj ten serniczek, ale średnio wyszedł. Po pierwsze jest za słodki, ale to akurat kwestia gustu, po drugie masy serowej jest za mało w proporcji do ciasta. Masa ledwie przykryła cieniutką warstwą ciasto, a gdy się je rozkroi to jest dużo ciasta, ledwie serka i trochę brzoskwin. Robiłam wszystko wg przepisu, więc jeśli ktoś też będzie go robił to polecam zrobić więcej masy serowej.
Witam ciasto rewelacja
Witam ciasto rewelacja polecam
Ja też czasami robię takie
Ja też czasami robię takie ciacho właśnie z brzoskwiniami jest pyszne
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bardzo zblizone do tego,
Bardzo zblizone do tego, ktòre i ja czasem robie Pycha
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni