3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sakiewki z nadzieniem


Wydrukuj:
4

Składniki

36 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 300 gramów mąki
  • 150 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 250 gramów serka kremowego
  • 30-40 gramów cukru (wg gustu)

Nadzienie

  • 100 gramów orzechow wloskich
  • 300 gramów gestej marmolady jablkowej lub ananasowej
  • 1 jajko kurze
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc wszystkie skladniki na ciasto: 20sek / obr 5, przelozyc do miseczki, przykryc sciereczka i zostawic w lodòwce na minimum 12 godzin. Po uplywie czasu, wyrobic chwilke, rozwalkowac dosc cienko, pokroic na kwadraty ( ok. 10x10), nakladac nadzienie, skladac rogami, troche docisnac, piec w goracym piekarniku : 200° / 12-15min. Wyjac, ostudzic.

    Nadzienie: zmielic orzechy: 4sek / obr 8, dodac marmolade i jajko: 10sek / obr 2. Jesli marmolada jest slodka i nadzienie wyjdzie slodkie, mdle, dodac sok z cytryny (zalezy od marmolady).

    Posypac cukrem pudrem, po wystygnieciu.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • :bigsmile: :love:   Nie da

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 25, 2012 at 18:58.

    Big Smile Big Smile Love Love Love Cooking 7  Nie da rady, kochamy slodycze...tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są super, ja robie podobne i

    Zgłoszony przez magi1 na września 23, 2012 at 19:14.

    Są super, ja robie podobne i nadziewam je różnymi dodatkami, cząstkami jabłek z cynamonem, ulubionym dżemem, budyniem, pycha polecam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, to nic.... Dzem

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 23, 2012 at 14:14.

    Gabrysiu, to nic.... Dzem jest gesciejszy, ale jak go "rozciapiesz" porzadnie widelcem, dodasz soku z cytryny, bedzie dobrze tmrc_emoticons.)  Chodzi tu tylko o to, by bylo ani za rzadkie, ani za gestetmrc_emoticons.)  Moze byc z powodzeniem dzemtmrc_emoticons.) Ja uzylam marmolade jablkowa, akurat tak mi zachcialo, ale to nie problem Big Smile . Uzyjesz, co masz, tylko roztrzepiesz troche widelcemtmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znowu coś nowego!  Veroniko,

    Zgłoszony przez gabi49 na września 22, 2012 at 14:26.

    Znowu coś nowego!  Veroniko, nie będę szukać, bo Ty pewnie wiesz : czym różni się dżem od marmolady?Sądzę, że tylko stopniem gęstości.   Mam dżemy,  czy ich ponowne włożenie do TM i odparowanie w temp. varoma da efekt marmolady? Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze