Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Rogaliki drożdżowe maślane z nutella
- 220 g mleka
- 20 g świeżych drożdży
- 70 g cukru
- 375 g mąki
- 40 g masła
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 żółtko
- Nutella lub inny krem
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć mleko, drożdże i cukier, podgrzać 2 min 30 s/37°C/obr 1. Zostawić na 10 min
- Dodać mąkę, masło i sól, wyrobić 2 min/"Ciasto" . Jeżeli ciasto zbyt mocno się klei, dodać 2 duże łyżki mąki, wyrabiać dalej 1 min/"Ciasto"
- Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia.
- Ciasto rozwałkować na okrągły placek i pokroić na 12 części (tak jak kroi się tort)
- Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie (nutelle, drzem, owoce itp.)
- Ciasto zwinąć od podstawy do wierzchołka trójkąta. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożona papierem do pieczenia.
- Zostawić na 5 min. Posmarować jajkiem. Piec w temp 200 stopni ok 20 min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto na rogaliki wyszło super, bardzo prosty...
Ciasto na rogaliki wyszło super, bardzo prosty przepis, polecam