3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rogaliki drożdżowe z nadzieniem


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Rogaliki drożdżowe maślane z nutella

  • 220 g mleka
  • 20 g świeżych drożdży
  • 70 g cukru
  • 375 g mąki
  • 40 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 żółtko
  • Nutella lub inny krem
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć mleko, drożdże i cukier, podgrzać 2 min 30 s/37°C/obr 1. Zostawić na 10 min
  2. Dodać mąkę, masło i sól, wyrobić 2 min/. Jeżeli ciasto zbyt mocno się klei, dodać 2 duże łyżki mąki, wyrabiać dalej 1 min/
  3. Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia.
  4. Ciasto rozwałkować na okrągły placek i pokroić na 12 części (tak jak kroi się tort)
  5. Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie (nutelle, drzem, owoce itp.)
  6. Ciasto zwinąć od podstawy do wierzchołka trójkąta. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożona papierem do pieczenia.
  7. Zostawić na 5 min. Posmarować jajkiem. Piec w temp 200 stopni ok 20 min.
10
11

Porady

Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy