3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rogale drożdżowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

32 porcja/porcje/porcji

Rogale drożdżowe

  • Rogale:
  • 600 g mąki pszennej
  • 250 g masła
  • 3 żółtka
  • 30 g drożdży
  • 150 g śmietany, 12%
  • 200 g powideł owocowych
  • Lukier:
  • 200 g cukru
  • 20 g wody
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rogale: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto z wyjątkiem powideł, wyrobić 2 min/ Closed lid / Dough mode .
    3. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą z osobna rozwałkować w kształt koła na grubość około 3 mm, następnie podzielić na 16 trójkątów, na koniec szerszej części każdego trójkąta nakładać powidła, zwijać w rogale.
    4. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 25-30 min. Lukier:
    5. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
    6. Dodać wodę, wymieszać 15 s/obr. 5.
    7. Otrzymanym lukrem za pomocą pędzelka posmarować ciepłe rogaliki.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacja!!!! Moje dzieci nie mogły sie najeść ...

    Zgłoszony przez migasia na lutego 1, 2017 at 12:00.

    Rewelacja!!!! Moje dzieci nie mogły sie najeść :smile: ja zresztą też:wink:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!!!Polecam ten przepis

    Zgłoszony przez magicone na stycznia 7, 2016 at 16:58.

    Pyszne!!!Polecam ten przepis .Ciasto swietnie się wałkuje, rogaliki kruche i delikatne, zrobione z czekośliwką.Mniam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis na

    Zgłoszony przez Agary na marca 22, 2015 at 21:11.

    Bardzo dobry przepis na rogaliki krucho-drożdżowe. Od siebie dałam do ciasta 2 łyżeczki cukru waniliowego. Masa jest bardzo plastyczna, nie klei się do rąk. Moje rogaliki nadziane były masą makową. Pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne rogale, najlepiej

    Zgłoszony przez magdasa79 na listopada 19, 2012 at 21:15.

    Pyszne rogale, najlepiej nadziewane leśnymi jagodami i ja dodaję 30-40g cukru do ciasta wtedy lepiej rosną!!!! Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze