3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy z jabłkami i budyniem


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Racuchy z jabłkami i budyniem

  • 300 g mąka pszenna
  • 15 g drożdży świeżych
  • 2 jajka
  • 250 g mleka
  • 40 g budyń śmietankowy, w proszku
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szczypty soli
  • 2 jabłka
  • olej, Do smażenia
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Racuchy z jabłkami i budyniem
  1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucam drożdże, cukier, mleko i włączamy 3min/37°/obr.2, następnie dodajemy mąkę, jajka, sól, budyń i mieszamy 2min/obr.3. Ciasto odstawiamy na ok. 1h. Jak ciasto wyrośnie dodajemy pokrojone lub starkowane jabłka i smażymy na oleju.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zimne smakują lepiej, bardziej czuć smak jabłek tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Racuchy super. Następnym razem dołożę więcej...

    Zgłoszony przez elizagoral na listopada 11, 2020 at 19:37.

    Racuchy super. Następnym razem dołożę więcej jabłek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne i puszyste aczkolwiek mało czuć budyń...

    Zgłoszony przez zamorskad na kwietnia 5, 2020 at 17:13.

    Pyszne i puszyste aczkolwiek mało czuć budyń
    Następnym razem spróbuje dodać dwie porcje budyniu

    Wdrażam się w gotowanie.
    Lubie karmić ludzi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Racuchy wyszły przepyszne. Dodatkowo polecam...

    Zgłoszony przez Yoanna85 na marca 29, 2020 at 12:45.

    Racuchy wyszły przepyszneSmile. Dodatkowo polecam posypać cynamonowym cukrem pudrem!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze