Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Racuchy z jabłkami i budyniem
- 300 g mąka pszenna
- 15 g drożdży świeżych
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 40 g budyń śmietankowy, w proszku
- 2 łyżki cukru
- 1 szczypty soli
- 2 jabłka
- olej, Do smażenia
-
6
1h 40min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do
wrzucam drożdże, cukier, mleko i włączamy 3min/37°/obr.2, następnie dodajemy mąkę, jajka, sól, budyń i mieszamy 2min/obr.3. Ciasto odstawiamy na ok. 1h. Jak ciasto wyrośnie dodajemy pokrojone lub starkowane jabłka i smażymy na oleju.
Racuchy z jabłkami i budyniem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Zimne smakują lepiej, bardziej czuć smak jabłek
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRacuchy super. Następnym razem dołożę więcej...
Racuchy super. Następnym razem dołożę więcej jabłek.
Pyszne i puszyste aczkolwiek mało czuć budyń...
Pyszne i puszyste aczkolwiek mało czuć budyń
Następnym razem spróbuje dodać dwie porcje budyniu
Wdrażam się w gotowanie.
Lubie karmić ludzi
Racuchy wyszły przepyszne. Dodatkowo polecam...
Racuchy wyszły przepyszne
. Dodatkowo polecam posypać cynamonowym cukrem pudrem!