Tu jesteś:
4
Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
ciasto
- 115 g mąki pszennej
- 15 g cukru
- 2 żółtka
- 55 g margaryny
- 15 g cukru waniliowego
- 5 g proszku do pieczenia
masa serowa
- 500 g sera, z wiaderka
- 210 g cukru
- 3 jajka
- 130 g oleju
- 280 g mleka
- 1 opakowania budyń śmietankowy, w proszku
- 1/2 cytryny, sok
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Składniki na ciasto umieścić w naczyniu miksującym
"Blokada naczynia miksującego" . Wymieszać 40 s/obr. 3
- Ciasto równo rozprowadzić po całej blaszce, zapełniając dno.
- W suchym naczyniu
"Blokada naczynia miksującego" ubić 5 białek z odrobiną soli. 3 min/obr 3,5.
- W naczyniu
"Blokada naczynia miksującego" zmiksować ser, żółtka, cukier, budyń (suchy) 2 min./obr 4
- Nałożyć motylek i mieszać dalej 4 min./obr. 3
Po upływie minuty dodawać w trakcie mieszania (przez otwór w naczyniu) na przemian ubite białka i mleko (każde podzielone na około 4 części). - Do jednolitej masy w trakcie mieszania dolewać małym strumieniem olej, a później sok z cytryny. 3 min./obr. 2,
- Masę przelać na ciasło wyłożone na blaszce. UWAGA!! Masa będzie bardzo rzadka.
- Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 70 min w temp. 175 st.
- Pozostawić lekko otwartym piekarniku do wystygnięcia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
blaszka o wymiarze 20 cm x 27 cm.
Jeśli sernik ma być na pełnowymiarowej blaszce, podwoić składniki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz