3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puszysty sernik


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 115 g mąki pszennej
  • 15 g cukru
  • 2 żółtka
  • 55 g margaryny
  • 15 g cukru waniliowego
  • 5 g proszku do pieczenia

masa serowa

  • 500 g sera, z wiaderka
  • 210 g cukru
  • 3 jajka
  • 130 g oleju
  • 280 g mleka
  • 1 opakowania budyń śmietankowy, w proszku
  • 1/2 cytryny, sok
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto umieścić w naczyniu miksującym Blokada naczynia miksującego. Wymieszać 40 s/obr. 3
  2. Ciasto równo rozprowadzić po całej blaszce, zapełniając dno.
  3. W suchym naczyniu Blokada naczynia miksującego ubić 5 białek z odrobiną soli. 3 min/obr 3,5.
  4. W naczyniu Blokada naczynia miksującego zmiksować ser, żółtka, cukier, budyń (suchy) 2 min./obr 4
  5. Nałożyć motylek i mieszać dalej 4 min./obr. 3
    Po upływie minuty dodawać w trakcie mieszania (przez otwór w naczyniu) na przemian ubite białka i mleko (każde podzielone na około 4 części).
  6. Do jednolitej masy w trakcie mieszania dolewać małym strumieniem olej, a później sok z cytryny. 3 min./obr. 2,
  7. Masę przelać na ciasło wyłożone na blaszce. UWAGA!! Masa będzie bardzo rzadka.
  8. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 70 min w temp. 175 st.
  9. Pozostawić lekko otwartym piekarniku do wystygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

blaszka o wymiarze 20 cm x 27 cm.
Jeśli sernik ma być na pełnowymiarowej blaszce, podwoić składniki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy