3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Przepyszne ROGALIKI orzechowo-waniliowe


Wydrukuj:
4

Składniki

60 kawałek/kawałki/kawałków

  • 50 g cukru pudru
  • Do posypania:
  • 200 g masła
  • 2 żółtka
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 70 g cukru
  • 280 g mąki
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g Migdałów
  • 2 op. cukru waniliowego (ok. 16 g)
  • 6
    20min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Zmielić orzechy czas 5 s. obr. poz. 7  dodac wszystkie składniki i ucierać czas 30 s. obr. poz. 5 następnie 20 s obr. poz. 4.  Wyjąć ciasto zawinąć w folie i włożyc na ok. 1 godz. do lodówki. Formować rogaliki i układać na blache wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180 10-12 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić rogaliki na blaszce aby przestygły. Cukier puder wymieszac z cukrem waniliowym i obtoczyc w nim rogaliki.  Ciasteczka zamknięte w puszce zatrzymują świerzość do 4 tygodni

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam. Smakowo Ok, ale

    Zgłoszony przez mamoska na maja 16, 2016 at 19:49.

    Zrobiłam. Smakowo Ok, ale ciasto wyszło zadkie i po upieczeniu wyszły placki. Co zrobiłam nie tak?

    mamoska

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam kolejny raz tym

    Zgłoszony przez Agata Michaud na listopada 26, 2015 at 20:14.

    Upiekłam kolejny raz tym razem dodając masło klarowane i olej kokosowy. 

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • NajlepszE ciasteczka w mojej

    Zgłoszony przez imorathi na listopada 25, 2015 at 19:02.

    NajlepszE ciasteczka w mojej rodzinie. Dzieci rogaliki uwielbiają! Polecam jako ciasteczka adwentowe lub na swiąteczny stol. 

    imorathi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne Słusznie znalazły się

    Zgłoszony przez Agata Michaud na listopada 25, 2014 at 21:03.

    Pyszne tmrc_emoticons.) Słusznie znalazły się w książce: Najlepsze przepisy użytkowników Przepisowni tmrc_emoticons.) 

    Nastepnym razem sprobuje zrobic z mąką orkiszową i może masło zastąpie jakimść olejem, żeby były ciut zdrowszetmrc_emoticons.;) 

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre,co do zamnkięcia

    Zgłoszony przez beatris70 na sierpnia 2, 2014 at 21:26.

    Bardzo dobre,co do zamnkięcia w puszcze to nie wiem bo bardzo szybko znikły z talerza tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę je wypróbować jako

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 7, 2013 at 07:19.

    Muszę je wypróbować tmrc_emoticons.p jako zżeracz rogalików

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze