Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Proste i szybkie Brownie
- 200 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady, (dwie tabliczki)
- 3 jajka
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
- 130 g mąki pszennej
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- W
"Blokada naczynia miksującego" roztopić masło 3min/90°C/
"Mieszanie"
- Do roztopionego masła w
"Blokada naczynia miksującego" wrzucić podzieloną na kostki czekoladę.
Włączyć 2min/80°C/"Mieszanie"
- Do
"Blokada naczynia miksującego" dorzucić pozostałe składniki. Mieszać 15sek/obr 4
- Natłuścić prostokątną blachę, lub wyłożyć papierem do pieczenia.
(Ja używam blaszkę wym. 20x25) - Piec w nagrzanym piekarniku, bez termoobiegu - 20min/190°C
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto można podawać na ciepło z lodami (wtedy jest częściowo płynne),
bądź po wystudzeniu, na zimno. Będzie miało stałą konsystencję.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDobrze smakuje z czekolada 80% i gdy zostanie...
Dobrze smakuje z czekolada 80% i gdy zostanie dodane 150-170 gramow cukru.
Bez cukru? Tak ma być?
Bez cukru? Tak ma być?
patisoon