3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PLACEK Z TRUSKAWKAMI od Madzi


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

WIERZCH CIASTA

  • 100 g cukru
  • 4 białka
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy

CIASTO

  • 200 g mąki
  • 180 g masła miękkiego
  • 100 g cukru bialego
  • 4 żółtka kurze
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTO
    1. Żółtka i cukier do naczynia, założyć motylek i 3min/ 37st.C/ obr.3

    2. Zdjąć motylek, dołożyć mąkę i masło 1min/inetrwał

      Ciasto będzie dość rzadkie, ale nie lejące. Wyłożyć je na tortownicę o średnicy max 25cm i piec 30 minut w nagrzanym do 170 st.C piekarniku (do zrumienienia).

  1. WIERZCH  CIASTA

    Naczynie dokładnie umyć i wysuszyć.

    Do naczynia dajemy 4 białka, szczyptę soli i kilka kropli octu. Zakładamy motylek i ubijamy pianę  4 min/37st. C/ obr.3. Piana powinna być szklaca. Ubijamy dalej na obrotach 3  i temp. 37st., dosypujac powoli cukier, potem budyń.

    Pianę wykładamy na podpieczone ciasto, układamy na niej truskawki lekko wciskajac i ponownie do piekarnika  na około 30minut, temp.180 st.C ( do zrumienienia)

    S M A C Z N E G O 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Właśne sie piecze i wygląda

    Zgłoszony przez Konelek 2013 na września 4, 2016 at 22:50.

    Właśne sie piecze i wygląda smakowicie  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy ocet jest konieczny?

    Zgłoszony przez somebodyyy na czerwca 8, 2016 at 14:37.

    czy ocet jest konieczny? Właśnie zabiNo counter-clockwise operationerałam się za pieczenie a tu octu brak w szafce tmrc_emoticons.( No counter-clockwise operationbędę ogromnie wdzięczna za szybką odpowiedź

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w końcu zrobiłam i wpełni się

    Zgłoszony przez Psotka69 na czerwca 3, 2015 at 13:41.

    w końcu zrobiłam i wpełni się zgadzam z poprzednikami pycha 5 daję tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To Ciasto jest poprostu

    Zgłoszony przez andagus na maja 29, 2015 at 10:58.

    To Ciasto jest poprostu rewelacyjne tmrc_emoticons.) Nastepnym razem chyba od razu dwie porcje upiekę Poprostu znika w mgnieniu oka tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.) Dziekuje za ten przepis. Polecam każdemu a napewno sie nikt nie zawiedzie tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A oto i wynik mmmmm byle

    Zgłoszony przez andagus na maja 28, 2015 at 08:47.

    [[wysiwyg_imageupload:2379:]]A oto i wynik tmrc_emoticons.) mmmmm byle szbko wystygło tmrc_emoticons.) Dziekuje za ten przepis i Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piękne i z pewnością

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 27, 2015 at 22:02.

    Piękne i z pewnością smaczne.  Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto w piecu wyglada

    Zgłoszony przez andagus na maja 27, 2015 at 19:37.

    Ciasto w piecu wyglada apetycznie tmrc_emoticons.) Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przypominam ten przepis, bo

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 25, 2015 at 18:58.

    Przypominam ten przepis, bo ciasto jest swietne , a teraz pora na truskawki. Zapraszam do próbowania. Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast truskawek upiekłam ze

    Zgłoszony przez juspel12 na lipca 22, 2014 at 19:01.

    Zamiast truskawek upiekłam ze śliwkami , nie jest gorsze od oryginału.Też szybko znika ...a może ja mam w domu samych łasuchów tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upieke napewno

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 22, 2014 at 11:00.

    Upieke napewno Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo" nieekonomiczne

    Zgłoszony przez juspel12 na czerwca 18, 2014 at 16:24.

    Bardzo" nieekonomiczne "ciasto...nie zostaje na drugi dzień.Zastanawialam sie czy nie upiec jeszcze jednego tego samego dnia bo natychmiast zniknęło.Nawet dobrze nie wystygło!!!Rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • upieczony i zjedzony   Love

    Zgłoszony przez Magda 20009 na czerwca 10, 2014 at 13:34.

    upieczony i zjedzony Closed lid  Love TM tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Będzie pyszny, zapewniam.

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 1, 2014 at 16:36.

    Będzie pyszny, zapewniam. Big Smile Przepraszam, ale "wcisnęły" mi się przy żółtkach  "szczypty" i nie mogę tego wykasować. Oczywiście mają być 4 zółtka a nie żadne 4 szczypty.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaraz go będę robić , proszę

    Zgłoszony przez Belunia na maja 1, 2014 at 12:20.

    Zaraz go będę robić , proszę trzymać kciuki tmrc_emoticons.-) przepis szybki i łatwy tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko, dzięki za podpowiedź.

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 14, 2013 at 11:29.

    Ilonko, dzięki za podpowiedź. udało mi sie edytowac, ale tych szczypty to za nic nie mogę zlikwidować. Ciagle otwiera mi sie wykaz jednostek , ale sztuk tam nie ma i koniec, wracaja szczypty. tmrc_emoticons.J)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu , wejdz na przepis

    Zgłoszony przez ilonaw na lipca 14, 2013 at 11:24.

    Gabrysiu , wejdz na przepis kliknij dwa razy lewym przyciskiem myszki na okienku składniki , następnie kliknij edytuj i znowu myszką klikamy dwa razy (lewym przyciskiem) i możemy poprawiać składniki . Gdy poprawisz klikasz zapisz i poprawione tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie, nie trzeba proszku do

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 14, 2013 at 10:49.

    Nie, nie trzeba proszku do pieczenia. Nie wiem jednak jak poprawić przepis, bo w skladnikach śmiesznie mi się wprowadziły  4 szczypty żółtka. Oczywiście 4 zółtka. Kiedyś mogłam  swój przepis edytować, teraz nie widzę takiej opcji. tmrc_emoticons.~W ramce "składniki" nic nie potrafię zmienić. 

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny a nie daje się

    Zgłoszony przez iwofer na czerwca 25, 2013 at 20:18.

    Dziewczyny a nie daje się proszku do pieczenia?! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyglada pysznie

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 24, 2013 at 11:51.

    Ciasto wyglada pysznie tmrc_emoticons.) dodaje do wyprobowania tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam- ciasto pyszne!

    Zgłoszony przez krzesz65 na czerwca 23, 2013 at 17:50.

    Wypróbowałam- ciasto pyszne! Użyłam większej tortownicy - 28 cm , ale ciasto i tak  się udało, może było trochę niższe. Polecam tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypròbowania Gabrysiu

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 22, 2013 at 23:48.

    Do wypròbowania Gabrysiu Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Udało mi się, ale za Twoja

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 22, 2013 at 18:33.

    Udało mi się, ale za Twoja rada Elu, wpisywałam na innej karcie, kopiowałam i wklejałam. Love Dalej bład nie jest usunięty.  tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brawo!!!!!!!!!!! Gabrysiu,

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 22, 2013 at 14:02.

    Brawo!!!!!!!!!!! Gabrysiu, widzę, że udało Ci się wpisać przepis  Love  Super, to może i mój gdzieś się znajdzie  tmrc_emoticons.)  A ciasto napewno pyszne  tmrc_emoticons.)  Dzięki, jutro kupuję kolejne truskawki  tmrc_emoticons.;)   Love  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu bardzo ciekawy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na czerwca 22, 2013 at 00:26.

    Cooking 7 Gabrysiu bardzo ciekawy przepis,wykorzystam, na niedzielę upiekę ciasto Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Całkiem niezłe ciasto

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 21, 2013 at 20:45.

    tmrc_emoticons.)Całkiem niezłe ciasto Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze