3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placek jagodowy z kokosową kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 2 jaja kurze
  • 130 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 70 g jagód lub borówek amerykańskich

Dodatkowo do ciasta

  • 100 ml. mleczka kokosowego
  • 180 g jagód lub borówek amerykańskich
  • tłuszcz do wysmarowania blaszki i bułka tarta

kruszonkę

  • 50 g masła
  • 100 g cukru
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1 jajo kurze
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasta
  1. 1.  Przygotwujemy blaszkę, wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.

    2. Do naczynia miksującego z założonym motylkiem włożyć masło, cukier i drobno otartą skórkę z cytryny. Mieszamy 30 sek./obr.3,5.

    3. Ddajemy 2 jajka i mąkę z proszkiem mieszamy 1 min./obr.3,5.

    4. Dodajemy jagody i mieszamy lekko lyżką.

    5. Ciasto wykładamy do blachy i pieczemy 18-20 minut w 180 stopniach(termoobieg).

  2. kruszonki
  3. 1. Do naczynia miksującego wkładamy masło, cukier, wiórki kokosowe i jajo. Mieszamy 10 sek./obr.6.

    2. Na upieczone ciasto układamy jagody, polewamy lekko podgrzanym mleczkiem kokosowym, posypujemy kruszonką.

    3.Pieczemy w temp. 170 stopni ok.20 minut.

    Smacznego!!!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pyszny delikatny placek. Polecam!!!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • na weekend w sam raz. 

    Zgłoszony przez mikulina na lipca 31, 2015 at 14:49.

    Cooking 7 na weekend w sam raz. 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy dałoby się to zrobić z

    Zgłoszony przez elluchna na lipca 15, 2015 at 20:06.

    A czy dałoby się to zrobić z mrożonymi jagodami? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekłam to ciasto

    Zgłoszony przez Bożena-T na lipca 15, 2015 at 19:40.

    Piekłam to ciasto kilkakrotnie, za każdym razem coś modyfikując. Ostateczna wersja jest taka, że do kruszonki nie daję jajka i ciasta nie polewam mleczkiem kokosowym, cała reszta tak jak w przepisie. Jest doskonałe. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na jak dużą blaszke to

    Zgłoszony przez Asiek37 na lipca 3, 2014 at 21:39.

    Na jak dużą blaszke to ciasto????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aaaaa, dopiero teraz

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 14, 2012 at 01:09.

    Aaaaa, dopiero teraz zauwazylam to cudoBig Smile Big Smile . Bede musiala wypròbowac, co prawda jagody zastepujac , np. jezynami... jagòd nie mam... No, chyba, ze gdzies znajdetmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Dam znac, jak wyszlo i smakowaloBig Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze