Składniki
13 porcja/porcje/porcji
składniki:
- marmolada do sklejania
- 1 jajko
- 1 czubate łyżeczki cynamonu
- 2 czubate łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 czubate łyżki kakao
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 375 g mąki poszennej
- 110 g cukru
- 125 g miodu
- 25 g smalcu
- 125 g masła
- kolorowe cukierki do ozdoby
- cukier puder do ozdoby
-
6
1h 40min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Wykonujemy pierniczki wg przepisu na "Miękkie pierniczki na smalcu".
1. Do
"Blokada naczynia miksującego" włóż masło, smalec, cukier i miód roztop 2min/Varoma/obr.1
2. Dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto 5min/
"Ciasto" .
3. Wyłóż ciasto z
"Blokada naczynia miksującego" i odczekaj ok 30min (ciasto ostygnie i nie będzie się kleiło do rąk).
sposób przygotowania:
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jeśli ciasto się zbyt klei nie należy dosypywać mąki. Trzeba ciasto odstawić na ok 30min, po tym czasie stwardnieje i będzie miało konsystencję plasteliny.Gotowe choinki można opruszyć cukrem pudrem. Opakowane w cylofan nadają się doskonale na świąteczny upominek.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDziękuję za przejrzysty
Dziękuję za przejrzysty przepis
Choineczki będą ozdobą świątecznego stołu. Pozdrawiam 