Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 50 g piernika w czekoladzie (ja użyłam precelków z paczki)
- 2 jajka
- 150 g cukru
- 150 g mąki
- 100 g mleka
- 100 g masła, w temp pokojowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
-
6
35min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wkładamy pierniki i rozdrabniamy 5 sec/obr 10 przekładamy do miseczki i wycieramy naczynie.
Wkładamy motylek ,wlewamy dwa białka i dodajemy szczyptę soli ubijamy 4 min/obr 4 przekładamy do miseczki
Do naczynia miksującego dodajemy wszystkie pozostałe składniki : żółtka,mąke, cukier,mleko,masło,prosze do pieczenia,sode i przyprawę korzenną, rozdrobnione pierniki mieszamy 1min/obr 5
dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy kopystką aż się wszystko dokładnie połaczy
Wykładamy masę do papilotek na muffinki w specjalnej blaszce i pieczemy 25 min w temparaturze 160 stopni.
Po upieczeniu czekamy aż wystygną i dowolnie dekorujemy (ja użyłam polewy czekoladowej i masy cukrowej)
smacznego!!!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPięknie udekorowane babeczki