3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierniczki adwentowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

70 kawałek/kawałki/kawałków

  • 10 dag płynnego miodu
  • łyżki masła
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1 jajko
  • 250 g mąki
  • 1 łyzka kakao
  • 1łyzeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyzeczki przyprawy do pierników
  • 1 białko
  • 200 g cukru pudru
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • do przybrania migdały,pistacje
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlac miod,dodać masło, cukier,i szczyptę soli.podgrzać 3 min.obr.2 temp.37C-dodaćjajko,mąkę.proszek,kakao,przyprawę do piernikow-wyrabiać 2 min.Interwałnastępnie owinąc gestw ciasto folią i na 2 godz.do lodowki.*Ciasto podzielić na 2 części -rozwalkować i foremkmi wycinać serduszka i rozłożyc na 3 blaszkach.*do pięknego połysku posmarować ciasteczka rozmąconym białkiem*Piec 8-10 min.temp.200C*Cukier puder rozetrzec z białkiem i sokiem z cytryny-3 min.obt.4 i polukrowac pierniczki i ozdobić migdałami itp.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy