3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pączki luksusowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 100 g cukru
  • 10 żółtek
  • 2 TM śmietany kremówki
  • 1 TM mleka
  • 150 g masła
  • 800 g mąki
  • 50 g drożdży
  • 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1/4 TM spirytusu
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cukier zmielić na cukier puder 20s/Turbo

    Dodać żółtka, śmietanę, mleko, masło miksować 5min/temp.50 C/obr.7

    Dodać mąkę, drożdże, skórę pomarańczową, spirytus, sól, cukier waniliowy mieszać 7min/Dough mode

    Odstawić do wyrośnięcia, nadziać marmoladą i formować pączki.

    Smażyć na głębokim smalcu z dwu stron.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • piekłam raz pączki wg

    Zgłoszony przez pusia na stycznia 21, 2011 at 15:12.

    piekłam raz pączki wg przepisu z książki, którą dostałam przy zakupie TM ( Dobre Gotowanie ). były za mało pulchne . dziś postanowiłam upiec po raz kolejny wg przepisu " pączki luksusowe". jednak, za poradą mojej Mamy, pączki po uformowaniu zostawiłam na stolnicy do wyrośnięcia ( przykryłam ściereczką). pączki pięknie wyrosły i udały się rewelacyjnie. są bardzo pulchne i leciutkie. ważne aby piec we właściwej temp.tłuszcz nie może być zbyt gorący bo się zbyt zrumienią a w środku będą surowe. piekłam na smalcu rozgrzanym do 175 stopni ( temp.mierzyłam odpowiednim termometrem). wyszło mi 24 sztuki bo piekłam z mniejszej ilości mąki ( 500 g ) zmniejszając ilość innych składników.

    pusia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze