3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Niezły kwiatek - na śniadanie


Wydrukuj:
4

Składniki

9 porcja/porcje/porcji

  • 1 MT - mleka w temp. pokojowej
  • 20 g drożdży
  • 40 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 330 g mąki
  • 1 jajko
  • 20 g masła
  • kilka kropel aromatu (śmietankowego, waniliowego lub pomarańczowego)
  • Opcjonalnie: mak, kruszonka, sezam
  • 6
    16min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym umieszczamy składniki wg kolejności podanej w przepisie.
    Jajko rozbić przed dodaniem aby odlać odrobinę do przesmarowania bułeczek.
    Obroty pozycja 6, czas 30 sek.
    Uformować wałek, podzielić na 8 części. Uformować bułeczki i ułożyć szeroko 7 po okręgu, a ósmą w środek na blaszce do pieczenia. Posmarować rozbitym jajkiem. Posypać (makiem, sezamem lub kruszonką).

    Umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp.40-50 stopni. na około 30-40 min. do wyrośnięcia. Gdy bułeczki zaczynaja się łączyć w kwiatek. Uruchamiamy piekarnik i podnosimy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy jeszcze ok. 15 minut. (aż będą rumiane).

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • kwiatekk smaczny ale dzieci jednak wola te maslane...

    Zgłoszony przez sasia na maja 4, 2017 at 07:08.

    kwiatekk smaczny ale dzieci jednak wola te maslane z radosci gotowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię podobny kwiatek, tylko

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 21, 2014 at 17:38.

    Robię podobny kwiatek, tylko z większą ilością mąki i jajek, no i z nadzieniem każdy płatek tmrc_emoticons.) Jest mega puszysty. Polecam tmrc_emoticons.) Jak będę mieć ochotę na bułeczki bez nadzienia, z pewnością wypróbuję Twój przepis tmrc_emoticons.)

    Ps. Robisz bardzo ładne zdjęcia swoich wyczynów kulinarnych. tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 8)Ten kwiatek też mi się

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 7, 2012 at 19:31.

    tmrc_emoticons.8)Ten kwiatek też mi się podoba. Jutro będzie na śniadanie tmrc_emoticons.;) Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piękny kwiatek upiekę moim

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 7, 2012 at 19:11.

    Cooking 7Piękny kwiatek upiekę moim wnusiom tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wloskie Danubio !!!!

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 7, 2012 at 16:19.

    Wloskie Danubio !!!!Big Smile Big Smile  Tylko bez nadzienia... Pycha tmrc_emoticons.p  Polecam i ja Big Smile Big Smile  I zawsze ladnie sie prezentuje tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki rewelacyjne, pyszne

    Zgłoszony przez magi1 na października 7, 2012 at 13:49.

    Bułeczki rewelacyjne, pyszne pachnące tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super sprawa, wczoraj

    Zgłoszony przez montella na marca 30, 2011 at 10:08.

    Super sprawa, wczoraj zrobiłam z moimi dzieciaczkami na kolacje hmmmm pychotki nie mielismy takich aromatów dalismy cytrynowy i też wyszło ok POLECAMCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze