3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Niebiańskie rogaliki


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Zaczyn

  • 60 g wody
  • 20 g drożdży świeżych
  • 1/2 łyżeczki cukru

Ciasto

  • 240 g ciepłego mleka
  • 100 g oleju
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 520 g mąki tortowej

Dodatkowo

  • marmolada
  • 6
    3h 55min
    Czas całkowity 3h 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

    Przygotowanie zaczynu
  1. Do naczynia miksującego dodać:
    60g wody
    20g świeżych drożdży
    pół łyżeczki cukru
  2. Ustawić 3min/37*C/obr.2
  3. Pozostawić na 10 min, żeby rozczyn ruszył.
  4. Przygotowanie ciasta
  5. Do naczynia miksującego dodać:
    240g ciepłego mleka
    100g oleju
    100g cukru
    łyżeczkę soli
    520g maki tortowej.
  6. Ciasto wyrobić 4min/Ciasto.
  7. Ciasto pozostawić w naczyniu miksujący do wyrośnięcia na ok 1,5-2h, tak aby podwoiło swoją objętość.
  8. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę i podzielić na 2 części.
    Uformować kule i rozwałkować.
    Każdy placek podzielić na 12 trójkątów.
    Na każdy kawałek nakładać łyżeczkę marmolady i zawijać zaczynajac od dłuższej strony.
    Gotowe rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem w 3-ech rzędach po 8szt.
    Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na ok 1 godz.
  9. Piec 20min/góra-dół/200*C.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy