3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Najzdrowsze muffinki (wysokobłonnikowe)


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

  • 225 g mąki pełnoziarnistej może być orkiszowa
  • 240 g brążowego cukru /trzcinowego/
  • 90 g zmielonego siemienia lnianego
  • 75 g Płatki owsiane, górskie lub błyskawiczne
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 jajka
  • 180 g mleka
  • 100 g różnych rodzynek
  • 150 g rozdrobnionych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka płynnej wanilii lub 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 210 g marchewki
  • 2 obrane jabłka
  • 6
    12min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. wszystkie suche składniki dobrze wymieszać w misce: mąka, cukier, siemie, płatki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i cynamon.

    Marchewkę obrać umyc i pokrocić na kawałki okolo 2 -2,5 cm, jabłka obrać ze skórki podzielić na cząstki bez pestek.

    Marchewkę rozdrobnić w dzbanku obr 4 - 5 dość drobno ale nie na miazgę przez kilka sekund., przełożyc do innego naczynia. Jabłka rozdrobnić na małe kawałki (jak mna grubej tarce) kilka sekund.

    W dzbanku umieścić wszystkie sładniki z przepisu i dokładnie wymieszać obroty wsteczne pomagając sobie kopystką. na jednolitą masę.

    w foremce do wypieku muffinelk 12 szt x 2 wyłozyć papierowymi foremkami i uzupełnić je tak do 3/4 pełne. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 22-25 minut. Smacznego

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super zdrowy przepis, mojemu

    Zgłoszony przez gosia-db7 na kwietnia 2, 2014 at 10:53.

    super zdrowy przepis, mojemu synkowi (prawie 2 lata) bardzo smakują, dodaję do ulubionych 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze