3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffiny z czekoladą


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 140 g masła lub margaryny, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 80 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie
  • 1 szczypty soli
  • 250 g mleka 1,5%
  • 3/4 banana, pokrojonego w plastry
  • 100 g Czekolady gorzkiej, połamanej na kostki
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni

  2. Do naczynia włożyć czekaladę, rozdrobnić 10 sek/obroty 5

  3. Do naczynia włożyć pozostałe składniki poza bananem, wynieszać przy pomocy kopystki 15 sek/obroty 6.

  4. Ciasto wyłożyć do foremek na muffiny do połowy, włożyć po plasterku banana do każdej foremki, usupełnić ciastem. Piec 25 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Na dno piekarnika wstawić blaszkę z 100 ml wody. Muffiny nie będą suche.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz