Składniki
15 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 140 g masła lub margaryny, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 80 g cukru
- 300 g mąki pszennej
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie
- 1 szczypty soli
- 250 g mleka 1,5%
- 3/4 banana, pokrojonego w plastry
- 100 g Czekolady gorzkiej, połamanej na kostki
-
6
35min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni
Do naczynia włożyć czekaladę, rozdrobnić 10 sek/obroty 5
Do naczynia włożyć pozostałe składniki poza bananem, wynieszać przy pomocy kopystki 15 sek/obroty 6.
Ciasto wyłożyć do foremek na muffiny do połowy, włożyć po plasterku banana do każdej foremki, usupełnić ciastem. Piec 25 minut.
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Na dno piekarnika wstawić blaszkę z 100 ml wody. Muffiny nie będą suche.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCałkiem spoko!
Całkiem spoko!
Bardzo dobre muffinki Dałam
Bardzo dobre muffinki Dałam czekoladę mleczną i połowę mniej cukru.
joaren