3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffiny z czekoladą


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 140 g masła lub margaryny, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 80 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie
  • 1 szczypty soli
  • 250 g mleka 1,5%
  • 3/4 banana, pokrojonego w plastry
  • 100 g Czekolady gorzkiej, połamanej na kostki
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni

  2. Do naczynia włożyć czekaladę, rozdrobnić 10 sek/obroty 5

  3. Do naczynia włożyć pozostałe składniki poza bananem, wynieszać przy pomocy kopystki 15 sek/obroty 6.

  4. Ciasto wyłożyć do foremek na muffiny do połowy, włożyć po plasterku banana do każdej foremki, usupełnić ciastem. Piec 25 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Na dno piekarnika wstawić blaszkę z 100 ml wody. Muffiny nie będą suche.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz