3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffiny mandarynkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 100 g białej czekolady
  • 150 g masła miękkiego
  • 2 jajka kurze
  • 50 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 200 g mleka
  • 4 Mandarynki, ugotowane w całości ze skórą
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ugotować mandarynki w całości ze skórą około 20 min. Odlać wodę,a mandarynki zmiksować.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Do naczynia miksującego włożycz czekoladę,rozdrobnić 10s/obr. 5. Do naczynia włożyć pozostałe składniki oprócz zmiksowanych mandarynek, wymieszać 10-15s/obr.6. na koniec dodać zmiksowane wystudzone mandarynki,wymieszać 10s/obr5.


    Wyłożyć ciasto do blaszanej formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami piec ok.20-25min.


     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Brzmi przepysznie! na pewno

    Zgłoszony przez SandraKK na sierpnia 26, 2015 at 13:25.

    Brzmi przepysznie! na pewno spróbuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam podobny przepis na babkę

    Zgłoszony przez Dorisdoris na maja 23, 2015 at 09:53.

    Mam podobny przepis na babkę mandarynkową- tam się używa mandarynek z puszki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszly bardzo smaczne,

    Zgłoszony przez laloona na marca 30, 2014 at 19:35.

    Wyszly bardzo smaczne, wlasnie takie nie za slodkie, zlamane kwasno-gorzkawym smakiem mandarynek. MIalam tylko obiekcje co do zuzycia mandarynek ze skorka, ale calkiem fajnie to wyszlo tmrc_emoticons.)

    Sugestia tylko do Autorki - proponuje temp. pieczenia umiescic na samym koncu, przy czasie pieczenia, bo w przepisie jakos ginie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hmmm... z zupą to prawda ze

    Zgłoszony przez ewa klinkosch na maja 6, 2012 at 17:28.

    Hmmm... z zupą to prawda ze skwaśnieje  :O   ale niewiem jak to jest z ciastamitmrc_emoticons.~ tmrc_emoticons.-~ Puzzled" src="http://1.2.3.10/bmi/www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/puzzled.png" alt="tmrc_emoticons.~" height="19" width="19"> być moze tez. Moze warto sprobowac jeszcze raz.Nieraz tak jest ze za pierwszym razem nie wychodzi,miałam tak pare razytmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://1.2.3.9/bmi/www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">pozdrawiam serdecznietmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://1.2.3.12/bmi/www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" height="19" width="19">

    EWA


    "Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni, pół litra słodkiego ryzyka- to cały przepis na niebo w gębie". 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja zrobiłam ,ale zupełnie mi

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 6, 2012 at 12:06.

    Ja zrobiłam ,ale zupełnie mi się nie udały. Wyrosły, a potem oklapły i zrobiły sie takie gnieciuchy. Byc może to wpływ burzy, która w tym czasie była. Podobno burze żle wpływają na różnego rodzaju sytuacje związane z kuchnią. Np. potrafi się skwasić rosół, który został nam na jutro. Słyszałyście coś o tym? Może macie własne doświadczenia?. Jakich sytuacji unikać w kuchni? tmrc_emoticons.(

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam polecam są pyszne i

    Zgłoszony przez ewa klinkosch na kwietnia 27, 2012 at 22:39.

    Polecam polecam są pyszne i mało słodkie tmrc_emoticons.8)

    EWA


    "Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni, pół litra słodkiego ryzyka- to cały przepis na niebo w gębie". 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis ciekawy, wart

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 27, 2012 at 19:48.

    Przepis ciekawy, wart spròbowaniatmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Zapach mandarynek juz czuje, a jakie wyjda, dam znactmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze