Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 27/04/12
zmieniono dnia: 27/04/12
Składniki
- 100 g białej czekolady
- 150 g masła miękkiego
- 2 jajka kurze
- 50 g cukru
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 200 g mleka
- 4 Mandarynki, ugotowane w całości ze skórą
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ugotować mandarynki w całości ze skórą około 20 min. Odlać wodę,a mandarynki zmiksować.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Do naczynia miksującego włożycz czekoladę,rozdrobnić 10s/obr. 5. Do naczynia włożyć pozostałe składniki oprócz zmiksowanych mandarynek, wymieszać 10-15s/obr.6. na koniec dodać zmiksowane wystudzone mandarynki,wymieszać 10s/obr5.
Wyłożyć ciasto do blaszanej formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami piec ok.20-25min.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Brzmi przepysznie! na pewno spróbuję
Mam podobny przepis na babkę mandarynkową- tam się używa mandarynek z puszki.
Wyszly bardzo smaczne, wlasnie takie nie za slodkie, zlamane kwasno-gorzkawym smakiem mandarynek. MIalam tylko obiekcje co do zuzycia mandarynek ze skorka, ale calkiem fajnie to wyszlo
Sugestia tylko do Autorki - proponuje temp. pieczenia umiescic na samym koncu, przy czasie pieczenia, bo w przepisie jakos ginie.
Hmmm... z zupą to prawda ze skwaśnieje ale niewiem jak to jest z ciastami " src="http://1.2.3.10/bmi/www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/puzzled.png" alt="" height="19" width="19"> być moze tez. Moze warto sprobowac jeszcze raz.Nieraz tak jest ze za pierwszym razem nie wychodzi,miałam tak pare razy " src="http://1.2.3.9/bmi/www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" height="19" width="19">pozdrawiam serdecznie " src="http://1.2.3.12/bmi/www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="" height="19" width="19">
EWA
"Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni, pół litra słodkiego ryzyka- to cały przepis na niebo w gębie".
Ja zrobiłam ,ale zupełnie mi się nie udały. Wyrosły, a potem oklapły i zrobiły sie takie gnieciuchy. Byc może to wpływ burzy, która w tym czasie była. Podobno burze żle wpływają na różnego rodzaju sytuacje związane z kuchnią. Np. potrafi się skwasić rosół, który został nam na jutro. Słyszałyście coś o tym? Może macie własne doświadczenia?. Jakich sytuacji unikać w kuchni?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Polecam polecam są pyszne i mało słodkie
EWA
"Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni, pół litra słodkiego ryzyka- to cały przepis na niebo w gębie".
Przepis ciekawy, wart spròbowania Zapach mandarynek juz czuje, a jakie wyjda, dam znac
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?