Tu jesteś:
4
Składniki
- 100 g orzechów włoskich, lub laskowych
- 200 g gorzkiej czekolady
- 250 g masła
- 120 g cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 4 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
6
42min
Czas całkowity 12minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć 150 g orzechów i czekoladę, rozdrobnić 5 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia
Dodać masło, podgrzać 5 min/90ºC/obr. 2.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać 30 s/obr. 3.
Wypełnić masą foremki do 2/3 wysokości. wsadzić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Piec ok 30 minut
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam , przecietne , na tą
Robiłam , przecietne , na tą ilośc masła nie rozpływaja sie w ustach, poprostu zwyczajne bardzo !!!!.
I czas pieczenia zbyt długi ja piekłam 25 minut.
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna
wyszły rewelacja!!
wyszły rewelacja!!
sa naprawde proste w
Luluskaaa
smakują równie dobrze
smakują równie dobrze
polecam
Wyglądają cudnie...
Wyglądają cudnie...
Maks21