3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

muffiny czekoladowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 100 g czekolady, połamanej na kawałki
  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczek cukru waniliowego z TM, lub opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 2 jaja kurze
  • 200 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczek sody oczyszczonej
  • 20 g naturalnego kakao
  • 150 g mleka
5

Przygotowanie

  1. * do naczynia miksującego włożyć czekoladę i rozdrobnić 8 s / obr 6 - zgarnać kopystką i przełożyć do innego naczynia

    * do naczynia miksującego włożyć masło - rozpuścić 4 min / 70 st/ obr 1

    * dodać cukier, cukier waniliowy, sól i jaja - wymieszać 20 s / obr 4

    * dodać mąkę,  proszek do pieczenia, sodę, kakao i mleko - wymieszać 5 s / obr 4

    * dodać rozdrobnioną czekoladę - wymieszać 5 s / wsteczne / obr 3

    * ciasto nakładać do wysokości 2/3 papilotek 

    * piec ok 20 - 25 min w piekraniku nagrzenym do 180 st

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

górę ciasteczek można udekorować roztopioną czekoladą


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz