Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 2 porcji mąka, szklanki
- 2 jajka
- 2 płaskich łyżeczek proszek do pieczenia
- 1/2 śmietany, szklanki
- 1/2 oleju, szklanki
- cukier, wg gustu
- jagody
-
6
40min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego dać jajka z cukrem i zmiksować 15 s obr 5, następnie dodać olej oraz śmietanę i ponownie zmikswoać. Do przygotowanej masy dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Zmiksować.
2. Gotową masę przełożyć po 1 łyzce do papierowych foremek , nastepnie posypac jagodami i ponownie dodać trochę ciasta na wierz.
3. Piec w piekarniku 15 min temp. 180 st C - bez termoobiegu.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jagody moża posypać również na samą górę ciasta.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz