3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffinki mocno czekoladowe


Wydrukuj:
4

Składniki

18 porcja/porcje/porcji

muffiny

  • 250 g serka ricotta
  • 2 jaja całe
  • 320 g świeżego mleka
  • 60 g Miękkiego masła
  • 260 g mąki pszennej tortowej
  • 180-200 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 80-100 g kakao naturalnego
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik 180*C i wyłóż papilotkami formę na muffinki

    Masło rozpuść 3min/70*C/2 przestudź  dalej postępuj zgodnie z zasadą muffinek :mokre składniki dokładamy do masła czyli mleko,ser jajka wymieszaj 4s/obr.5

    Dodaj suche czyli mąka ,cukier ,kakao,proszek i sól wymieszaj 10s/obr.5

    Nałóż w foremki i do piekarnika na 20min-180*C  pozycja góra -dół

     

10
11

Porady

Podane są dwie wartości cukru i kakao bo to jest zależne od smaku .Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy