Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 300 g mąki przennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g cukru
- 1 szczypty soli
- 1 startej skórki z cytryny
- 1 opakowania cukru waniliowego
- 2 jajka
- 250 g jogurtu naturalnego lub kefiru lub maślanki
- 125 g masła
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Forme do muffinek wykladamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Masło roztopić 3:30 min / 90 stopni / obr. 2
Dodac cukier, cukier waniliowy, skórke cytryny, jajka. Wymieszac 10 sek/ obr 4.
Dodac mąkęm proszek do pieczenia, sól. Wymieszac 20 sek/ obr 4.
Dodac jogurt. Wymieszac 20 sek/ obr 4.
Ciasto wkladamy do papilotek do 3/4 wysokosci.
Pieczemy 20-22 min (u mnie nawet dluzej, zalezy od piekarnika) w 190 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzsiedzą w piecu Zae względu
siedzą w piecu Zae względu na diete bezglutenową zamiast mąki pszennej dodałem 150 gr mąki amarantusowej i 150 gr koncentratu ciasta biszkoptowego bezglutenowego.