3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffinki cytrynowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 300 g mąki przennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • 1 szczypty soli
  • 1 startej skórki z cytryny
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 250 g jogurtu naturalnego lub kefiru lub maślanki
  • 125 g masła
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Forme do muffinek wykladamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. 

     

    Masło roztopić 3:30 min / 90 stopni / obr. 2

    Dodac cukier, cukier waniliowy, skórke cytryny, jajka. Wymieszac 10 sek/ obr 4.

    Dodac mąkęm proszek do pieczenia, sól. Wymieszac 20 sek/ obr 4.

    Dodac jogurt. Wymieszac 20 sek/ obr 4. 

     

    Ciasto wkladamy do papilotek do 3/4 wysokosci. 

    Pieczemy 20-22 min (u mnie nawet dluzej, zalezy od piekarnika) w 190 stopniach do suchego patyczka. 

     

    Smacznego tmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • siedzą w piecu Zae względu

    Zgłoszony przez krzysztofsliwa na września 24, 2016 at 16:01.

    siedzą w piecu tmrc_emoticons.) Zae względu na diete bezglutenową  zamiast mąki pszennej dodałem 150 gr mąki amarantusowej i 150 gr koncentratu ciasta biszkoptowego bezglutenowego. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze