Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto
- 500 g mąka tortowa
- 1 jajko
- 4 żółtka
- 150 g śmietana, 18% tłuszczu
- 15 g masła, miękkiego lub oleju
- 2 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
- 1 łyżek cukru pudru
- 1 szczypty soli
Syrop
- 0,05 litra wody
- 20 g masła
- 3 łyżeczki cukru
- 150 g miodu
Do posypania
- wiórki kokosowe
- rodzynki
- mak
-
6
1h 20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzucić do"Blokada naczynia miksującego" . Wymieszać 8 min."Ciasto"
Syrop
Wszystkie składniki gotować 10 min /100° C/ o. 2.
Ciasto rozwałkować bardzo cienko (na milimetr). Kroić w nieregularne paski. Smażyć na oleju lub smalcu rozgrzanym do temperatury 180 °C. Odsączyć na ręczniku papierowym. Układać na talerzu polewając każdą warstwę syropem miodowym i posypując rodzynkami, makiem i wiórkami kokosowymi.
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzThis recipe is amazing, I made this ant nest, it's...
This recipe is amazing, I made this ant nest, it's heaven in your mouth, congratulations
battleship game