3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mazurek orzechowy


Wydrukuj:
4

Składniki

blaszkę

  • 125 gramów masła
  • 130 gramów mąki
  • 2 łyżki mleka
  • 1 jajko kurze
  • 50 gramów orzechow wloskich
  • 120 gramów masla ekstra
  • 130 gramów cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 wafel
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto: 130g mąki, 125g masła, 130g cukru, 1 jajo, 2 łyżki mleka wkładamy do misy roboczej i wyrabiamy 1 min poz  6.


    Nadzienie: orzechy, 120g masła, 130g cukru jajko, cukier wanilinowy i mleko


    Orzechy mielimy 10s poz 8, dodalemy resztę składników i gotujemy 4 min 90 stopni C obroty wsteczne.


    Na spód blachy wykładmy wafel , na niego ciasto i kolejno wystudzoną masę orzechową. Pieczemy 30 min w temp 180 C.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Mazurek jest super prosty w przygotowaniu ale nadzwyczajnie smaczny!! To przepis Babciny i jest w domu moich Sąsiadów juz od wielu lat. Zapożyczyłam go i przerobiłam na Tm , teraz robię go jeszcze szybciej.


Goraco polecam


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy