3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Magdalenki cytrynowe z migdałami


Wydrukuj:
4

Składniki

14 porcja/porcje/porcji

  • 100 gramów masła
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 125 gramów cukru
  • 125 gramów mąki
  • 1/2 łyżeczki aromatu cytrnowego
  • 100 gramów Migdałów, płatki lub zmielone
5

Przygotowanie

  1. Masło, jajka, cukier wkładamy do TM, ustawiamy czas 2 min. Temp. 37oC, miksujemy na obrotach 4.

  2. Dodajemy migdały, mąkę, proszek do pieczenia i aromat do ciasta. Ustawiamy: obroty 4/5, temp. 37oC, czas 4 minuty.

    Między czasie piekarnik rozgrzewamy do 180 oC.

    Gotowe ciasto przelewamy do foremek !!! do połowy wysokości!!!

    Foremki muszą być dobrze natłuszczone.

  3. Pieczemy od 14-16 minut. Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wlasnie wyjęłam z piekarnika,

    Zgłoszony przez Karla na marca 26, 2015 at 09:01.

    Wlasnie wyjęłam z piekarnika, pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze