3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Magdalenki cytrynowe [bez migdałów]


Wydrukuj:
4

Składniki

14 porcja/porcje/porcji

  • 100 gramów masła
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 125 gramów cukru
  • 175 gramów mąki
  • 1/2 łyżeczki aromatu cytrnowego
5

Przygotowanie

  1. Masło, jajka, cukier wkładamy do TM, ustawiamy czas 2 min. Temp. 37oC, miksujemy na obrotach 4.

  2. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i aromat do ciasta. Ustawiamy: obroty 4/5, temp. 37oC, czas 4 minuty.

    Między czasie piekarnik rozgrzewamy do 180 oC.

    Gotowe ciasto przelewamy do foremek !!! do połowy wysokości!!!

    Foremki muszą być dobrze natłuszczone.

  3. Pieczemy od 14-16 minut. Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mrelka 100 napisał: Proszę o

    Zgłoszony przez kuchnia.marcinchuc.pl na grudnia 19, 2011 at 10:59.

    Mrelka 100

    Proszę o wyjaśnienie co z tymi migdałami których nie ma a jednak są w przepisie.

    Pozdrawiam

     

    Przepraszam, rzeczywiście migdały zostały z roztargnienia... dotyczyły orygnialnego przepisu... w wariancie dodajemy więcej o 50 gramów mąki (czyli jak wyżej) i pomijamy migdały

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proszę o wyjaśnienie co z

    Zgłoszony przez Mrelka 100 na grudnia 18, 2011 at 12:38.

    Proszę o wyjaśnienie co z tymi migdałami których nie ma a jednak są w przepisie.

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze