Tu jesteś:
4
Składniki
- 85 g masła
- 0,2 litry miodu
- 250 mąki pszennej
- 3 łyżeczek przyprawy do piernika
- 1 łyżeczek mielonego cynamonu
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 60 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 80 g drobno posiekanych orzechów włoskich
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyć masło i miód,podgrzewać 6 min/80st/obr1.
2.Następnie dodać pozostałe składniki,wyrabiać 3 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
3.Ciasto wyłożyć do miski wysypanej mąką,odstawić do wystygnięcia i stężenia.
4.Wyłożyc ciasto na powierzchni wysypanej mąką,wałkować,wycinać pierniczki.
5.Piec w 180 st C ok .10 minut.
6.Pierniczki mozna dowolnie dekorować lukrem,roztopioną czekoladą,bakaliami.
-----SMACZNEGO-----
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie upiekłam są pyszne
Właśnie upiekłam są pyszne
Mam pytanie do autora - mniej więcej ile...
Mam pytanie do autora - mniej więcej ile pierniczków wychodzi z tego przepisu? Będę wdzięczna za informację
Pozdrawiam!
Witam, przepis dodałam do
Witam, przepis dodałam do wypróbowania tzn do jutra
Proszę tylko o informację ile to jest wagowo 0,2 litra miodu bo mam miód w dużych słoikach 
Alicja27 napisał: Czy po
cześć
Zaraz po upieczeniu sa twardawe,miękną później-im dłużej leżą tym są smaczniejsze.
pozdrawiam
Czy po upieczeniu pierniczki
Czy po upieczeniu pierniczki są miękkie?
WYGLĄDAJĄ BARDZO APETYCZNIE
WYGLĄDAJĄ BARDZO APETYCZNIE
JUTRO ZROBIĘ
Pyszne pierniczki, dawno