![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/jcmhnxig-825e7-675108-cfcd2-a0h4kwci/87f895f0-122e-47d6-a5aa-5eacd9491479/main/lukrowane-pierniczki.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/jcmhnxig-825e7-675108-cfcd2-a0h4kwci/b0fb8730-b187-493a-a8c3-a29df52634ff/main/lukrowane-pierniczki.jpg)
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 29/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 85 g masła
- 0,2 litry miodu
- 250 mąki pszennej
- 3 łyżeczek przyprawy do piernika
- 1 łyżeczek mielonego cynamonu
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 60 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 80 g drobno posiekanych orzechów włoskich
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyć masło i miód,podgrzewać 6 min/80st/obr1.
2.Następnie dodać pozostałe składniki,wyrabiać 3 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
3.Ciasto wyłożyć do miski wysypanej mąką,odstawić do wystygnięcia i stężenia.
4.Wyłożyc ciasto na powierzchni wysypanej mąką,wałkować,wycinać pierniczki.
5.Piec w 180 st C ok .10 minut.
6.Pierniczki mozna dowolnie dekorować lukrem,roztopioną czekoladą,bakaliami.
-----SMACZNEGO-----
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Właśnie upiekłam są pyszne
Mam pytanie do autora - mniej więcej ile pierniczków wychodzi z tego przepisu? Będę wdzięczna za informację![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Pozdrawiam!
Witam, przepis dodałam do wypróbowania tzn do jutra
Proszę tylko o informację ile to jest wagowo 0,2 litra miodu bo mam miód w dużych słoikach ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
cześć![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Zaraz po upieczeniu sa twardawe,miękną później-im dłużej leżą tym są smaczniejsze.
pozdrawiam
Czy po upieczeniu pierniczki są miękkie?![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
WYGLĄDAJĄ BARDZO APETYCZNIE![tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/tongue.png)
JUTRO ZROBIĘ
Are you sure to delete this comment ?