3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kruche ciasto z gruszami i owocami goji


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 250 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 500 g mąki
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Nadzienie

  • 1,5 litra gruszek z kompotu lub ponad 1 kg świeżych
  • 1 garść owoców goji lub rodzynek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto podzieliś na pół i wyrobić każdą część 20 sekund, obroty 6.  2/3 ciasta rozwałkować, 1/3 schłodzić w lodówce lub zamrażarce. 

    Rozwałkowane ciasto wyłożyć na wysmarowaną i obsypaną bułką tartą dużą blachę. Wiedelcem nakłuć ciasto w kilku miejscach.

     

  2. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych gruszki pokroić na plasterki. Układać na cieście.

    Na gruszki wysypać nasiona goji lub rodzynki.

  3. Pozotałą część ciasta rozwałkować i pokroić na paski. Paski układać na gruszkach.

  4. Ciasto piec ok 20 min w 180'C przy włączonym termoobiegu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy