Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- Ciasto:
- 125 g masła, schłodzonego
- 250 g mąki pszennej
- 70 g cukru
- 50 g wody
- Krem:
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru, (tab. 1 str. 5)
- 40 g soku z cytryny
- owoce, sezonowe: truskawki, maliny, borówki, listki mięty i starta czekolada do dekoracji
-
6
30min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ciasto: Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1 min/obr. 3.
- Ciasto wyjąć z naczynia, uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki na około 30 min.
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
- Ze schłodzonego ciasta odrywać kawałki, wypełniać nimi cienko małe foremki do babeczek, piec 25-30 min. Krem:
- Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
- Włożyć wszystkie składniki na krem, wymieszać 1 min/obr. 3.
- Wypełnić kremem ciastka, udekorować owocami, listkami mięty i startą czekoladą.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzBabeczki trochę twarde.
Babeczki trochę twarde.