3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kruche babeczki z owocami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • Ciasto:
  • 125 g masła, schłodzonego
  • 250 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 50 g wody
  • Krem:
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru, (tab. 1 str. 5)
  • 40 g soku z cytryny
  • owoce, sezonowe: truskawki, maliny, borówki, listki mięty i starta czekolada do dekoracji
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Ciasto: Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1 min/obr. 3.
    2. Ciasto wyjąć z naczynia, uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki na około 30 min.
    3. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    4. Ze schłodzonego ciasta odrywać kawałki, wypełniać nimi cienko małe foremki do babeczek, piec 25-30 min. Krem:
    5. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    6. Włożyć wszystkie składniki na krem, wymieszać 1 min/obr. 3.
    7. Wypełnić kremem ciastka, udekorować owocami, listkami mięty i startą czekoladą.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz