Tu jesteś:
4
Składniki
45 kawałek/kawałki/kawałków
Kokosanki z migdałową nutą
- 6 białek
- 160 g cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 130 g wiórków kokosowych
- 70 g zmielonych migdałów
- 1/2 flaszeczki aromatu migdałowego
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Piekarnik nastawić na 150 stopni ( termoobieg ). Na dwóch blachach rozłożyć papier do pieczenia.
2. Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć 6 białek i łyżeczkę soku z cytryny oraz założyć motylek 3 min/ 37 stopni/ obroty 3,5.
3. Motylek wyjąć, dosypać cukru 4 min/37 stopni/ obroty 2,5. Kopystką zgarnąć wszystko na dno"Blokada naczynia miksującego" . Wiórki kokosowe, zmielone migdały i aromat migdałowy włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" . Założyć klapę i kopystkę 1 min/ obroty 2,5.
4. Nakładać małą łyżeczką stożki na blachę z papierem i piec około 10-15 minut w temperaturze 150 stopni ( termoobieg ).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzI make it sucessfull, so delicious. Thanks for...
I make it sucessfull, so delicious. Thanks for your recipe. I ate these cookies while enjoyed Drift Hunters
Bardzo pyszne. W pierwszym etapie nie ubila mi...
Bardzo pyszne. W pierwszym etapie nie ubila mi się piana. Zakładam, ze powinna się ubić (?)